Kijk ook eens op onze facebook pagina of meld je aan voor onze mailinglist en blijf op de hoogte.

11 jul 17 Dvd Hasse Frohberg Musical Companion

LAATSTE NIEUWS

Klik hier voor een full track (A Hard Road) van het komende album van het project Philhelmon van Henk Bol. De video is opgenomen in HareBrain Media Studio in de VS, The Aurora Project Studio en in de Soundart Workshop. Bovendien is er gefilmd op locaties in Nederland door Arie Noordzij. Eindredactie: Henk Bol. We verwachten (en hopen) dat het album dit jaar nog verschijnt.

Hieronder in het Nieuws staat een item over onze nationale trots Kayak. Nu kunnen we aansluitend melden dat het nieuwe album, “Seventeen”, wereldwijd wordt uitgebracht door InsideOut Music.

Op 8 september komt het Threshold dubbelalbum “Legends Of The Shires” uit. De eerste single Lost In Translation van dik 10 minuten is nu al te horen. Klik hier.

Op You Tube is een eerste trailer verschenen van het nieuwe Kaipa album, “Children Of The Sounds”, dat op 22 september van dit jaar uitkomt. Je kunt de trailer hier genieten.

Bericht van Medea: Nogmaals bedankt voor het ondersteunen van het Medea – “t” project. De master is door voorman Henry Meeuws goedgekeurd en ligt bij de cd perserij. Officieel wordt het album 1 september gereleased maar jullie als crowdfunders krijgen hem eerder in huis (samen met de andere producten als je deze besteld hebt).

Medea - Northen Light

Tweede helft augustus zal het nieuwe Lifesigns album “Cardington” uitkomen. De line-up van Lifesigns op dit album is : John Young (zang en toetsen), Frosty Beedle (drums), Jon Poole (bas) Steve Rispin (sound) met gastoptredens op gitaar van Dave Bainbridge (Iona, Celestial Fire), Menno Gootjes (Focus), Niko Tsonev (Lifesigns, Steven Wilson) en Sir Robin Boult (Fish).

Tom MacLean, een voormalige muzikant van de Britse formatie Haken, is de nieuwe band Psion gestart. Dit doet hij samen met drummer Jasper Barendregt, gitarist Nik Wolf en zanger Bryan Ramage. Op 1 september verschijnt hun eersteling, een ep met vier tracks.

Huntenpop 2017 mag de Poolse helden van Riverside verwelkomen. Dit festival vindt plaats op 12 augustus in het DRU Park in Ulft. Ook Delain is van de partij.

In het najaar verschijnt een nieuw studioalbum van de Britse legendarische band Strawbs, “The Ferryman’s Curse”. Er gaan geruchten dat ene Rick Wakeman op dit album zal meespelen…
____________________________________________________

DVD HASSE FROHBERG MUSICAL COMPANION

Het zat er al een hele tijd aan te komen, en afgelopen week verscheen dan eindelijk het bericht op Facebook dat de dvd “No Place Like Home – The Concert” van Hasse Frohberg Musical Companion op 1 september van dit jaar uitkomt.

Hasse Frohberg Musical Companion - No Place Like HomefzSQIKk

Op de beeldplaat staan nummers van alle drie HFMC-albums, nummers van The Flower Kings en twee onuitgebrachte songs. Daarnaast vind je interviews en ‘behind the scenes’-materiaal terug op de schijf. De release bestaat uit 1 dvd, 2 cd’s en een boekje van twaalf pagina’s. De show op de dvd is opgenomen tijdens een optreden in het Reginateatern in Uppsala (Zweden). Men kan de dvd pre-orderen vanaf 28 juli aanstaande. De eerste honderd bestellingen krijgen een exemplaar dat is ondertekend door de volledige band. De video teaser is hier te bekijken.

Tracklist  “No Place Like Home – The Concert”

1. Seconds – Intro 01:53
2. Can’t Stop the Clock 07:05
3. Everything Can Change 05:08
4. Godsong 04:53
5. Pages 15:27
6. Valleys and Fields 02:28 (Previously unreleased)
7. Song for July 04:49
8. Chasing a Dream 07:47 (Previously unreleased)
9. Genius 06:50
10. Something Worth Dying For 05:10
11. In the Warmth of the Evening 10:33
12. Life Will Kill You 04:06
13. Fallen Empire 10:33
14. Venice CA 04:48
15. Stardust We Are 04:25
16. Someone Else’s Fault 01:41

Website Frohberg Musical Companion