Win kaarten voor Nordic Giants in Willem Twee te ’s Hertogenbosch op 29-11-2017. Klik hier voor onze prijsvraag.

14 nov 17 Liam Davison (ex-Mostly Autumn) overleden

LIAM DAVISON (EX-MOSTLY AUTUMN) OVERLEDEN

Liam Davison, de vroegere gitarist van de Britse progressieve rockband Mostly Autumn, is overleden, zo heeft Classic Rock Magazine op gezag van de Facebookpagina van de groep gemeld. Davison was er bij toen de, onder andere op Pink Floyd en Genesis gebaseerde band, in 1995 ontstond, en bovendien op het debuutalbum “For All We Shared…” (1998). In 2007 keerde hij de groep, die het voornamelijk van touren moet hebben, de rug toe. Maar een jaar later was de man alweer van de partij.

Liam Davison overleden

In 2014 verliet Davison definitief Mostly Autumn, na de opnames van “Dressed in Voices”. Hij laat ook een uit 2011 daterend solo-album onder de titel “A Treasure Of Well Set Jewels” achter. Davison werd slechts vijftig jaar oud…

Bron: Mostly Autumn Facebook

________________________________________________

CAMEL NAAR NEDERLAND

Na de succesvolle tour door Japan van Camel hebben de heren besloten in navolging van de Snow Goose tours van 2013 en 2014, nu in 2018 de Moonmadness tour te zullen ondernemen. De line-up zal, evenals in Japan, bestaan uit Andy Latimer op gitaar en zang, Colin Bass op basgitaar en zang, Denis Clement op drums en Pete Jones op toetsen. Dat betekent dat het met de gezondheid van Latimer wel goed zit, gelukkig.

Camel - Moonmadness

Als eerste datum is 17 september 2018 in The Royal Albert Hall te Londen aangekondigd. De voorverkoop begint komende vrijdag. Of de formatie ook naar Nederland zal komen is nog niet bekend. Wij bij Progwereld hopen van wel… En ja hoor, ze komen. Hier volgen de data:

- 30 mei 2018: Groningen, De Oosterpoort
- 31 mei 2018: Alkmaar, Podium Victorie
- 5 juni 2018: Den Haag, Paard Van Troje
- 7 juni 2018: Hengelo, Metropool
- 8 juni 2018: Eindhoven, Muziekgebouw
- 9 juni 2018: Utrecht, TivoliVredenburg

Facebook Andy Latimer

____________________________________________

SILENT CHAMBERS

Vier kernleden van de voormalige band The Dust Connection uit het zuiden van ons land hebben een nieuwe band opgestart onder de naam Silent Chambers.
Martijn Balsters, Jeroen Voogd, Sander Heerings en Robert Spaninks vormen een band die in 2017 een totaal andere stroming muziek produceert dan op het album “Trails”, het album dat The Dust Connection in 2009 uitbracht. De band brengt op 6 januari 2018 het album “Thousend Victories” uit en de muziek kan omschreven worden als akoestische prog met gedoseerde symfonische elementen en een vleugje folk. Recensent Ruard Veltmaat kreeg een unieke inkijk in het nieuwe album en was onder de indruk, vooral van het nummer Moonlets, dat volgens hem in de smaak gaat vallen bij de fans van atmosferische muziek. Overigens blijft de band ver weg van stampende rock, de muziek is smaakvol en met een prachtig gevoel voor ritme gecomponeerd. Ook de karaktervolle stem van Jeroen Voogd is een sterke troef binnen de muziek van de band, aldus Veltmaat.

Silent Chambers - Thousend Victories

Bron: Silent Chambers

Black Friday 2017