Win kaarten voor Nordic Giants in Willem Twee te ’s Hertogenbosch op 29-11-2017. Klik hier voor onze prijsvraag.

14 nov 17 PFM in Boerderij – 25 november

PFM IN BOERDERIJ – 25 NOVEMBER

Premiata Forneria Marconi (PFM) keert terug naar Cultuurpodium de Boerderij voor een unieke show op zaterdag 25 november 2017. Premiata Forneria Marconi (PFM) is al meer dan vier decennia één van de meest succesvolle symfonische rockbands van Italiaanse bodem en de enige Italiaanse band die ooit de Amerikaanse billboard charts bereikte. De band werd in 1970 opgericht en bracht tussen 1973 en 1977 maar liefst vijf platen uit. PFM introduceerde de synthesizer in de Italiaanse progmuziek en verwierf al snel internationale bekendheid. Zo speelde de band op het prestigieuze Reading festival in Engeland!

PFM in Boerderij - 25 november

PFM combineert symfonische elementen met Italiaanse muzikale invloeden en plaatst deze in een progressieve rock context. Tijdens hun debuut tour in 1971 kreeg de band als support van Yes de kans om aan een groot publiek te laten zien wat zij in huis hadden. Daarna gaat het snel met de carrière van de band. Zo staat PFM in het voorprogramma van Deep Purple, tekent de band bij Manticore (het label van Emerson, Lake & Palmer) en bouwt de band in een korte periode een trouwe schare fans op.

Indrukwekkend
Na hun indrukwekkende show in 2016 concerteert de band onder leiding van oprichter en zanger/drummer Franz Di Cioccio opnieuw in de Boerderij in Zoetermeer (zaterdag 25 november) voor een unieke show, de enige buiten Italië dit jaar. Naast Di Cioccio bestaat de band uit bassist Patrick Djivas, violist Lucio Fabbri, toetsenist Alessandro Scaglione, drummer Roberto Gualdi, gitarist Marco Sfogli en zanger/toetsenist Alberto Bravin. Zeer recent, op 27 oktober jongstleden, bracht PFM een nieuw studioalbum uit, getiteld “Emotional Tattoos”. Het album is het eerste met nieuw werk sinds 2010 en de eerste reacties van pers en publiek zijn bijzonder enthousiast.

Bron: Boerderij Zoetermeer