Win kaarten voor Nordic Giants in Willem Twee te ’s Hertogenbosch op 29-11-2017. Klik hier voor onze prijsvraag.

14 nov 17 Sharon den Adel gaat solo

SHARON DEN ADEL GAAT SOLO

Sharon den Adel, de zangeres die faam kent als zangeres van de Nederlandse formatie Within Temptation, gaat solo. Dat vertelt ze aan RTL naar aanleiding van het geheimzinnige bericht dat ze onlangs op hun website en social media deelden over een verklaring die zou komen. De afgelopen twee jaar schreef ze een aantal nummers in een heel eigen stijl en deze wil ze nu gaan uitbrengen met een nieuwe band.

Sharon den Adel gaat solo

Den Adel aan het woord: “Twee jaar geleden kwam ik terug van tour. Normaal gesproken ga ik meteen de studio in, met veel inspiratie en veel energie. Dit keer liep ik tegen een muur op, alles was teveel.” De zangeres van de succesvolle rockband legt uit hoe dat kwam: “Ik ben nu al twintig jaar bezig met deze band, we hebben altijd wel ergens een festival, zijn voortdurend op tour ergens ver weg, hebben weinig tijd om thuis te zijn, en er is heel veel druk. En er is iemand in de familie ernstig ziek geworden. Alles bij elkaar ben ik vraagtekens gaan zetten bij wat ik nu eigenlijk wil.”

Eenzaam schrijfwerk
Den Adel heeft daarop alles losgelaten en ging puur voor zichzelf liedjes schrijven. Dat resulteerde in een heel andere stijl. “Het is verrassend, iets dat ik niet van mezelf had verwacht.” Haar eerste liedje, My Indigo, is een feit. Nu wil de zangeres ook de andere resultaten van haar twee jaar eenzame schrijfwerk gaan uitbrengen. “Dat was eerst niet mijn doel, maar nu wil ik het toch graag met de wereld delen. Het is een persoonlijk document voor mezelf en ik vind het toch wel mooi wat ik gedaan heb.”

Nieuwe mensen
Den Adel gaat nu eerst een nieuwe band formeren. “Het is doodeng dat ik mijn vriendjes niet meer bij me heb. Maar ik ga echt op zoek naar nieuwe mensen omdat het een heel andere muziekstijl is.” Binnenkort heeft de zangeres al afspraken met instrumentalisten. Dit betekent niet dat Within Temptation gaat stoppen; misschien komen ze ooit wel weer bij elkaar. Juist door de tijd voor haarzelf geeft Den Adel aan dat ze de liefde voor haar band gaandeweg weer terugvond. En nee, ze gaat dus niet naar het Eurovisiesongfestival. Naar aanleiding van hun verklaring op het web kwamen er allerlei speculaties op gang over haar mogelijke deelname aan het evenement. Dat overviel de zangeres. “We hadden niet verwacht dat onze aankondiging van nieuws zo groot zou worden opgepakt. Met de band zie ik het niet gebeuren dat we naar het Eurovisiesongfestival gaan. Misschien ooit alleen, ik heb daar nooit over nagedacht.”

Bron: Nu.nl