Kijk ook eens op onze facebook pagina of meld je aan voor onze mailinglist en blijf op de hoogte.

11 jul 17 Sky Architect – Nomad

SKY ARCHITECT – NOMAD

De Nederlandse progressieve rock band Sky Architect heeft in juni jongstleden zijn vierde studioalbum, getiteld “Nomad”, uitgebracht via het platenlabel Freia music.

Sky Architect - Nomad

Hier volgt het commertaar van de band zelf over hun nieuwe product: “Na het album “A Billion Years Of Solitude” besloten we ons te focussen voor dit nieuwe album op minder complexe en vooral ’song-based’ materiaal. Bovendien was het voor ons bijzonder van belang het album samen als band te componeren, zoals we dat ook deden op onze eerste cd, “Excavations Of The Mind”. Tijdens de opnamen van dit eerste album waren we allen nog studenten aan het conservatorium, waar we over de mogelijkheid beschikten gebruik te maken van een grote studioruimte”.

Creativiteit
“Tegenwoordig is het voor ons lastig bij elkaar te komen voor opnamen, omdat een ieder is uitgevlogen en werk heeft in verschillende woonplaatsen et cetera. Toen we uiteindelijk er in slaagden de groep in een ruimte te krijgen, bleek de creativiteit alle kanten op te vliegen, zodat het plan van afgebakende songs al snel werd losgelaten… en we toch weer naar de meer uitgebreide nummers dreven. Geen probleem, dit past ons blijkbaar het beste…”, aldus de band.

Website Sky Architect