Kijk ook eens op onze facebook pagina of meld je aan voor onze mailinglist en blijf op de hoogte.

28 feb 17 Wereldse progflitsen 2

WERELDSE PROGFLITSEN 2

Billy Sherwood zal de komende tijd de onlangs overleden John Wetton in Asia vervangen. Omdat Yes en Asia hetzelfde management delen was dit een te verwachten ontwikkeling. Sherwood was al aangekondigd als Wetton’s vervanger voor de tour met Journey in de Verenigde Staten. Inmiddels is er een “AOR giants 40th Anniversary” UK tour aangekondigd in november met Asia als support voor Foreigner. Op de Facebook pagina van Asia wordt gemeld dat het hierbij gaat om een geplande tribute voor Wetton van vier concerten, waarvan één in de Royal Albert Hall. Merkwaardig is de terugkeer van Steve Howe in de band voor deze concerten en de afwezigheid van Carl Palmer en Sam Coulson. Palmer, die dan door Groot Brittannië tourt met zijn ELP Legacy, wordt nota bene vervangen door de zoon van Howe, Dylan Howe. Deze tribute is met goedkeuring van de familie Wetton en alle leden van Asia.

Billy Sherwood

Zoals reeds eerder aangekondigd, zal het nieuwe album van Magenta “We Are Legend” uitkomen in april 2017. Het is het eerste album sinds “The 27 Club” uit 2013. Door de ziekte van zangeres Christina Booth stond de band enige tijd op non-actief. Volgens oprichter en toetsenist Rob Reed heeft de band daarom het gevoel iets te moeten bewijzen met dit nieuwe album. Het zal dan ook behoorlijk afwijken van de vorige albums. Het zal slechts drie tracks bevatten, twee tracks van elf minuten en een epic van 26 minuten. Precieze details volgen later.

Steven Wilson heeft het 1992 album van No-Man, “Heaven Taste”, bewerkt. En nu kun je dit stukje 140 grams vinyl bemachtigen bij onder andere Burning Shed. Op dit album werkte No-Man met onder anderen: Steve Jansen, Richard Barbieri, Mick Karn en Jimi Tenor.

Ongeveer twintig jaar geleden kwam Arjen Anthony Lucassen (anoniem) uit met het album “Strange Hobby”. Dit album was in zijn geheel opgenomen in de Abbey Road studio en bevat achttien covers… Nu opnieuw verkrijgbaar.

Strange Hobby

Na het succes van de single Blackened en het album “Liquid”, lanceert de Duitse formatie Blind Ego zijn tweede single, Tears And Laughter. RPWL gitarist Kalle Wallner nam deze op samen met zanger Arno Menses (Subsignal), basgitarist Sebastian Harnack (Sylvan) en Michael Schwager op drums. Klik hier. Tevens kun  je het concert van Blind Ego in Hamburg, begin dit jaar, in zijn geheel via You Tube bewonderen.

Eddie Jobson laat via zijn Zealots Lounge weten dat hij dit jaar een aantal optredens zal verzorgen in samenwerking met Marc Bonilla. Het worden semi-akoestische optredens op toetsen en akoestische gitaar, waarin het duo een hommage wil brengen aan hun muzikale partners die de afgelopen twee jaar zijn overleden: John Wetton en Keith Emerson. De setlist zal nummers van UK, King Crimson en ELP bevatten. Tot nu toe zijn optredens gepland in London, Zoetermeer, Québec, Chicago, New York en Philadelphia. Er zullen nog meer concerten volgen. De exacte datums zijn niet bekend, ook die van het concert in Zoetermeer nog niet.

Drummer Mike Portnoy is op dit moment bezig met opnamen in Los Angeles voor een nieuw album met een nieuwe prog metal supergroup. Namen wil hij vooralsnog niet vrijgeven.