Kijk ook eens op onze facebook pagina of meld je aan voor onze mailinglist en blijf op de hoogte.

11 jul 17 Wereldse progflitsen

WERELDSE PROGFLITSEN

Toetsenist en mede-oprichter Simon Åkesson verlaat Moon Safari vanwege “omstandigheden in zijn leven in de afgelopen jaren en de problemen die hij heeft met alcohol die hem ongeïnspireerd maken”. Åkesson werkt nu hard om van zijn alcoholprobleem af te komen. Simon is een persoon die altijd de volle 100% wil geven en is daar nu niet toe in staat. De band laat hem niet vallen en zal hem met open armen opwachten als hij er weer klaar voor is. De overige vijf leden zullen zich nu gaan richten op het voltooien van “Himlabacken Vol. 2″. Voor de komende concerten is nog geen oplossing bedacht.

Simon Åkesson

Er komt een reünie van de Dixie Dregs (Steve Morse, Rod Morgenstein, Allen Sloan, Steve Davidowski en Andy West). In februari en maart van 2018 gaan de heren een aantal concerten verzorgen in de Verenigde Staten.

Andy West en Steve Morse van de Dixie Dregs

We kennen de Brit Pye Hastings vooral van de Canterbury formatie Caravan. Maar nu heeft de goede man voor het eerst een soloalbum uitgebracht, “From The Half House”. Het album is gecomponeerd en opgenomen in Hastings eigen studio in de hooglanden van Schotland. Het album is hier te bestellen.

Pye Hastings From The Half House

Waarschijnlijk is de nieuwe cd van de Britse formatie Comedy of Errors, “House Of The Mind” aan onze aandacht ontglipt. De schijf zag reeds 19 juni het licht. Nummers: 1. Tachyon (6:16) / 2. House Of The Mind (14:51) / 3. A Moment’s Peace (4:08) / 4. One Fine Day (2:51) / Song Of Wandering Jacomus (13:40) / Bonus track: Ever Be The Prize (8:57). Je kunt de plaat hier bestellen en hier vind je een teasertje.

Comedy of Errors - House Of The Mind

Midsummer-Prog-Festival 2018 bevestigt eerste band: Riverside

De prog-gerelateerde website The Prog Report kondigde gisteren de release komende winter van het boek: “Essential Modern Progressive Rock Albums” van Roie Avin aan. Het boek belicht meer dan vijftig prog-albums uit de periode 1990 t/m 2016. Het betreft hier o.a. albums van Dream Theater, Porcupine Tree, Opeth, Spock’s Beard, Marillion, The Flower Kings, Enchant, Fates Warning, Queensryche, Big Big Train, Haken, Karnivool, Riverside enz… Aan de hand van interviews met leden van bovenvermelde bands zoals Mike Portnoy, Neal Morse, Steven Wilson, John Petrucci, Mikael Åkerfeldt, Roine Stolt en Pete Trewavas, worden de verhalen achter deze albums opgetekend. Het boek zal meer dan 250 pagina’s aan informatie, kleurenfoto’s en originele persfoto’s bevatten. De teaser kan men hier bekijken.