Kijk ook eens op onze facebook pagina of meld je aan voor onze mailinglist en blijf op de hoogte.

23 mei 17 Wereldse progflitsen

WERELDSE PROGFLITSEN

Nadat Roine Stolt een tijdje geleden al meldde dat Jon Anderson en hij een tweede album zouden gaan opnemen, verscheen onlangs een bericht op de facebookpagina van Jon Anderson dat de heren aan het tweede album zijn begonnen.

Op het nieuwe Kayak-album “Seventeen” zal niemand minder dan Andy Latimer meespelen. Hij speelt akoestische en elektrische gitaar in het instrumentale Ripples On The Water . Tevens heeft voorman Ton Scherpenzeel een nieuwe bassist voor dit album gevonden: Kristoffer Gildenlöw. Voorbestellers van het nieuwe album “Seventeen” kunnen op de speciale webpagina van de Kayak site alvast horen hoe dat klinkt.

De Nederlandse formatie Nemesa heeft een nieuw zangeres: Sanne Mieloo. Na het laatste album “Uprise” verliet Manda Ophuis Nemesa. En zij is dus nu vervangen door Sanne Mieloo, die al behoorlijk wat ervaring heeft opgebouwd in de musicalwereld.

De Noorse progmetal band Leprous komt in augustus van dit jaar met een nieuw album op de markt: “Malina”. Op 1 november treed de formatie op in het Patronaat te Haarlem.

Berichtje van onze landgenoten Novatia: “We zitten momenteel in de studio om de opvolger van “Reflection Of Thoughts” op te nemen. Net als de vorige ep’s komen er weer vijf nummers op te staan, met ook dit keer weer veel pop, rock en jazz invloeden (dus weer niet echt 100% prog…). Het is de bedoeling dat hij in de herfst van dit jaar uitkomt”.

Chris Cornell, zanger van Soundgarden en later Audioslave, is overleden. Dat zegt zijn management. Cornell werd 52 en maakte zelf een eind aan zijn leven.

Het eerste Midsummer Prog Festival is nu al uitverkocht. Op dit Nederlandse festival zullen de volgende act optreden: Anathema, Pain of Salvation, Gazpacho, Caligula’s Horse en Iamthemorning. Datum: 24 juni aanstaande. Plaats: Openlucht Theater Valkenburg.

Vorige week werden de eerste namen voor Progdreams 2018 bevestigd. Naast Alan Reed & The Daughters of Expediency en Celestial Fire Band, zal dit jaar ook Magenta te gast zijn op het jaarlijkse progressieve rockfestival. De band is terug van weggeweest. Zangeres Christina Booth heeft haar strijd tegen borstkanker gewonnen. Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom Progdreams via de speciale festival Facebook pagina.

Omdat Kansas vanwege de onveilige wereldsituatie moest afzeggen voor Night Of The Prog, heeft het management een leuke vervanger gevonden: op 16 juni 2017 verwelkomen we Marillion aan de Loreley.