Kijk ook eens op onze facebook pagina of meld je aan voor onze mailinglist en blijf op de hoogte.

19 sep 17 Wereldse progflitsen

WERELDSE PROGFLITSEN

De officiële releaseparty van Silhouette’s vijfde studioalbum gaat niet door, maar de Nederlandse band wil toch even stilstaan bij deze nieuwe uitgave. Men doet dit nu via een feestje bij een bandlid waarbij enkele fans en de pers worden uitgenodigd. Idee is om gewoon een leuke middag te maken waarbij de plaat uiteraard te beluisteren is en dit te combineren met het spelen van een klein akoestisch optreden. Tijd: 23 september om 14.00 uur.

Bericht van PBII: “Hierbij ons laatste en unieke nieuws. Nieuwe titel: Wubbo’s Last Words SAVE THE EARTH. De musical is een feit, alles staat in de startblokken om in seizoen 2018-2019 een spetterende voorstelling te geven over het leven en gedachtegoed van Wubbo Ockels! Muziek – PBII, Starring – Jorgen Raymann
Met medewerking van – Andre Kuipers en Roelof Hemmen Scenario – Ger Apeldoorn en Harm Edens Regie – Gijs de Lange Impresario – SENF Theaterpartners.
Premiere – juli 2018 Zuiderstrand Theater.

Dianne van Giersbergen laat via haar Facebook pagina weten dat zij vanwege gezondheidsperikelen de formatie Xandria gaat verlaten. De band schijnt alweer een (tijdelijke) vervanger voor Diana te hebben gevonden.

Midden oktober zal Kaipa Da Capo een livealbum uitbrengen dat is opgenomen tijdens het laatste concert van hun tour op 25 februari van dit jaar in Stockholm. Deze tour bracht hen op 10 februari van dit jaar naar Hedon in Zwolle. Kaipa Da Capo is een herstart van het oude Kaipa (zeventiger jaren) door Roine Stolt, Michael Stolt, Max Lorentz, Ingemar Bergman en Tomas Eriksson.

David Gilmour laat in een interview zich uit over een nieuw album (”er liggen nog wat niet gebruikte nummers op de plank van zijn laatste album”) en weer op tour gaan.

De Nederlandse band Armed Cloud presenteert zijn tweede album, “Maser Device & Slave Machines”, op 25 november 2017 in Merleyn te Nijmegen. Het album wordt uitgebracht door Freya Records.

Kayak komt op 27 januari 2018 naar Cultuurpodium Boerderij om het nieuwe album “17″ te presenteren. De voorverkoop is gestart op zaterdag 16 september via ticketmaster.

Walter Becker, co-oprichter en gitarist van de Amerikaanse formatie Steely Dan, is overleden op 67-jarige leeftijd op 3 september van dit jaar.

Lars Erik Asp, drummer van de formatie Gazpacho, verlaat de band vanwege drukke werkzaamheden en familie-aangelegenheden.

De zanger van de Canadese band Saga, Michael A Sadler, bevindt zich in de studio met Terry Brown (Rush producer) voor een nieuw album van het David Barret Trio.‏

De Finse formatie Von Hertzen Brothers komen binnenkort met hun zevende studioalbum, getiteld “War Is Over”. Van dit album is het nummer The Arsonist reeds te beluisteren. “War Is Over” is de opvolger van het 2015 album “New Day Rising”.

De Canadese formatie Huis is momenteel druk doende met zijn derde album. Het meeste werk is reeds gecomponeerd en de heren staan te popelen om de studio in te duiken.

Op 3 november 2017 komt het nieuwe album van Peter Hammill (de voorman van het illustere gezelschap Van der Graaf Generator) uit. Het album is getiteld: “From The Trees”.

Het Duitse muzieklabel Gentle Art Of Music (RPWL) brengt in het najaar een viertal interessante albums uit. Komen ze:
- Schizofrantic – Ripping Heartaches (27 oktober)
- Blind Ego – Liquid Live (10 november)
- Lesoir – Latitude (17 novemeber)
- Panzerballett – X-mas Death Jazz (24 november)

Wat kun je de komen tijd verwachten in de Boerderij te Zoetermeer. Pak je mobieltje er vast maar bij!
22 okt: Saga (uitverkocht)
28 okt: Pendragon
4 nov: StillMarillion
11 nov: Manfred Mann’s Earth Band
25 nov: PFM
26 nov: Simon Phillips – Protocol 4
2 dec: Mostly Autumn
9 dec: Threshold
16 dec: IQ
30 dec: Symfo Classics
23 feb: Bjorn Riis (Airbag)
2 – 3 – 4 maart Progdreams VII met:
Blind Ego / Bent Knee / Golden Caves
Magenta / Celestial Fire / Alan Reed & The Daughters of Expediency / Cairo
Steve Rothery Band / Tim Bowness, / Lifesigns / Kaprekar’s Constant
6 apr: Jadis + For Absent Friends