Kijk ook eens op onze facebook pagina of meld je aan voor onze mailinglist en blijf op de hoogte.

11 apr 17 Wereldse progflitsen

WERELDSE PROGFLITSEN

In verband met productionele redenen is de show van Dream Theater verplaatst van AFAS Live naar 013. De datum is 25 april aanstaande. Gekochte tickets blijven geldig. De boeking en ticketing van dit concert lopen via een externe partij. Daarom gelden bij deze show hogere service- en transactiekosten.

Op 9 juni verschijnt “The Optimist”, het nieuwe album van Anathema. De band borduurt met het album qua thematiek voort op het album “A Fine Day To Exit” uit 2001. De eerste track, Springfield, hoor je hier. Anathema komt de komende tijd een aantal maal naar de Benelux: 18-6 Graspop, Dessel, 23-6 Doornroosje, Nijmegen, 24-6 Midsummer Prog Festival, Valkenburg, 6-10 013, Tilburg en 17-11 Trix, Antwerpen.

De Zwolse band The Good Hand staat weer in de studio voor een nieuw album. De band bestaande uit gitarist en zanger Arjan Hoekstra, drummer Ingmar Regeling en bassist Dennis Edelenbosch stond vorig weekend in de Giesound Studio van Guido Aalbers in Zwolle. De band heeft daar acht nummers opgenomen die ruim drie kwartier klokken. De band brengt zowel een cd in eigen beheer als lp bij het vertrouwde Minstrel Music label uit en de heren verwachten in het najaar het nieuwe album te presenteren. Eerder bracht de band al het goed ontvangen album “Atman” uit.

Hugo Selles is een pianist uit Cantabria (Spanje), maar woont tegenwoordig in Kopenhagen (Denemarken). Zijn project Psychic Equalizer heeft een nieuw (verschenen begin dit jaar) album uit: “The Lonely Traveller”. Naar zeggen gaat het hier om een mix van jazz, progressive rock, classical en experimental music…

De Italiaanse artrock formatie Syncage komt naar Amsterdam om onder andere het aanstaande album “Unlike Here” te promoten: 3 mei, Amsterdam, Sugarfactory.

Meestergitarist Niko Tsonev (Steven Wilson, Lifesigns) start op korte termijn een crowdfunding en album pre-order campagne voor zijn nieuwe project Moonparticle. De werktitel van het album is “Hurricane Esmeralda”. Aan dit bijzondere project wordt meegewerkt door drummer Craig Blundell, saxofoon- en fluitlegende Theo Travis en Adam Holzman op synthesizers en piano. Tsonev speelde met Theo en Adam bij Steven Wilson.

Op You Tube is een clip verschenen van het nummer As The Crow Flies van het nieuwe album van Big Big Train: “Grimspound”.

Vanwege verschillende inzichten betreffende de zangpartijen heeft Marcela Bovio het project Vuur van Anneke van Giersbergen verlaten.

Nick D’Virgilio is terug bij Spock’s Beard als drummer. Hij verliet de band in 2011 en werd vervangen door Jimmy Keegan. Die verliet de band in oktober van het vorig jaar. De band vond Nick bereid om in te springen voor de concerten tijdens de recente Cruise To The Edge. Inmiddels is er nieuw materiaal geschreven en wil de band eind mei starten met de opnames voor een nieuw album met Nick als drummer. Of hij na de opnames bij de band zal blijven is vooralsnog onduidelijk.

De Poolse formatie Riverside heeft een concert in 013 te Tiburg (2015) uitgebracht op cd: “Lost ‘n’ Found – Live in Tilburg”. Deze dubbelaar is slechts te verkrijgen tijdens komende concerten van de band (”Towards the Blue Horizon Tour”) . Het artwork van Travis Smith.

Tomas Bodin (The Flower Kings) heeft de laatste tijd al vaker aangegeven bezig te zijn met het vervolg op Swedish Family. Deze fake band bracht het album “Vintage Prog” uit in 2004. Het project was destijds omgeven met diverse vreemde namen. Op soundcloud is nu een eerste demo-versie van het ‘nieuwe’ nummer Vandring Från Rotskär verschenen. Zou het project dan echt van de grond komen?