Kijk ook eens op onze facebook pagina of meld je aan voor onze mailinglist en blijf op de hoogte.

15 mei 18 Echo Us nieuws

ECHO US NIEUWS

Ethan Matthew’s Echo Us staat op het punt twee nieuwe video’s te lanceren. Deze zijn afkomstig van het album “To Wake A Dream In Moving Water”
(recensie). De video’s zijn getiteld: May Morning Dew (14 mei) en Aeriel – Satre Dance (22 mei).

Ethan Matthew (Echo Us)

Echo Us is een muzikaal conceptproject dat actief is sinds het begin van deze eeuw. Opgestart door de Amerikaanse componist en multi-instrumentalist Ethan J. Matthews. ‘Echo Us’ betekent letterlijk ‘te beantwoorden’ of ‘verbinden. Het huidige format van het project begon op een psychiatrische afdeling in 2001. In de loop van twee weken, en gedurende de twee jaar na zijn inzet op de afdeling, ervoer Matthews een reeks bewustzijnsverschuivingen die Echo Us vanaf dat moment voortstuwden. Echo Us zou een voertuig worden voor Matthew’s verkenners in de wereld van de metafysica (…), net zoals het een voortzetting was van zijn muzikale en creatieve wereld die een decennium eerder was begonnen.

Matthews noemt zijn unieke benadering van compositie ‘muzikale channeling’. Echo Us’ muziek wordt vaak geschreven in trance figuren met ‘automatisch’ schrijven als de primaire techniek voor het vastleggen van het materiaal. ‘Spiritualistische’ verschijnselen hebben soms het opnameproces volledig omgeven, met het album “Tomorrow Will Tell The Story” uit 2012 als het meest heldere voorbeeld. “Tomorrow Will Tell The Story” heeft een Independent Music Award gewonnen en in 2014 verscheen “II: XII, A Priori Memoriae”. Tenslotte was daar de cd “To Wake A Dream In Moving Water”.

Website Echo Us