Momenteel hebben we drie prijsvragen lopen voor een DVD van Steven Wilson, tickets voor Kayak en/of Soup.
Klik hier voor onze speciale wedstrijdpagina.

30 okt 18 Gary O’Toole verlaat Steve Hackett’s band

GARY O’TOOLE VERLAAT STEVE HACKETT’S BAND

De markante drummer van Steve Hackett, Gary O’Toole, heeft aangekondigd dat hij de band gaat verlaten. O’Toole zat sinds 2003 in de vaste begeleidingsband van Hackett en speelde vanaf “To Watch The Storms” uit datzelfde jaar ook op alle studioalbums mee. Ook op het komende album van Steve Hackett (zie het bericht hieronder) is O’Toole nog te horen. Live viel hij op door zijn bolhoed, zijn vrolijke uitstraling en zijn lead zang op Blood On The Rooftops. Gary O’Toole wil meer tijd investeren in zijn muziekschool School Of Music. Het gerucht gaat dat hij vervangen gaat worden door Marco Minnemann, maar dat wordt nog nergens bevestigd.

GaryOtoole


NIEUW ALBUM STEVE HACKETT

Eind januari verschijnt het nieuwe studioalbum van Steve Hackett, getiteld At The Edge Of Light. Het album zal 10 nummers bevatten die grotendeels in zijn eigen studio is opgenomen, met behulp van producer Roger King. Er zal een keur aan muzikanten te horen zijn, waaronder Nick D’Virgilio, broer John Hackett, Amanda Lehmann, Gary O’Toole, Simon Philips, Jonas Reingold en Rob Townsend. De zang wordt vertolkt door Durga en Lorelei McBroom. Het thema van het album is erg actueel. Volgens Hackett zijn dit tijden vol donkere schaduwen en we staan voortdurend aan de rand van het licht.

Hackett staat volgend jaar mei drie dagen in De Boerderij in Zoetermeer. Omdat de 23e en 24e al uitverkocht zijn, is er een extra derde concert toegevoegd op 22 mei.

Steve Hackett - At The Edge Of Light

Tracklist
1. Fallen Walls And Pedestals
2. Beasts In Our Time
3. Under The Eye Of The Sun
4. Underground Railroad
5. Those Golden Wings
6. Shadow And Flame
7. Hungry Years
8. Descent
9. Conflict
10. Peace