Kijk ook eens op onze facebook pagina of meld je aan voor onze mailinglist en blijf op de hoogte.

10 apr 18 Kingfisher Sky single video

KINGFISHER SKY SINGLE VIDEO

De Nederlandse prog/symfo band Kingfisher Sky lanceerde onlangs zijn tweede single-video, getiteld Golden Thrones, afkomstig van het nieuwe, vierde album “Technicoloured Eyes”, dat op 23 maart is uitgekomen. De nieuwe video vind je hier.

Golden-Thrones - single artwork

Drummer Ivar de Graaf: “Muzikaal gezien leunt dit nummer op de ‘klassieke’ Kingfisher Sky-sound: traditionele akoestische instrumenten zoals Ierse bouzouki, het Scandinavische strijkinstrument nyckelharpa en uiteraard de cello, afgewisseld met slepende gitaarriffs en soulvolle zang. De tekst gaat over een volk dat zichzelf heeft verheven boven de aarde waar ze op woont. Ze zetelen op ‘gouden tronen’. Moeder aarde is dat gedrag beu en gaat haar volk eens een apocalyptisch lesje leren.”

Nieuw studio-album “Technicoloured Eyes”
Op het vierde studio-album “Technicoloured Eyes” klinkt de Nederlandse prog/symfo band Kingfisher Sky gevarieerder dan ooit – zowel qua muziek als qua zang – zonder zijn eigen instant herkenbare geluid uit het oog te verliezen. Op het vorige album, “Arms Of Morpheus”, uit 2014 zette de zeskoppige band de deur al wijd open voor pop, klassiek, progressieve rock en voor wereldmuziek (Ierse folk en Oosterse invloeden).

Kingfisher Sky deed wederom een geslaagd beroep op zijn loyale achterban voor de financiering (crowdfunding) van “Technicoloured Eyes”. Zangeres Judith Rijnveld: “We zijn als band volledig onafhankelijk en hadden alle tijd en ruimte om een album te maken zonder enige commerciële druk. We konden volledig onze muzikale en creatieve drang volgen. Dat hoor je, vooral aan de veelzijdigheid en aan de talloze details van “Technicoloured Eyes.”

Bron: Aces High Promotion