Kijk ook eens op onze facebook pagina of meld je aan voor onze mailinglist en blijf op de hoogte.

6 feb 18 Nieuw album Philhelmon

NIEUW ALBUM PHILHELMON

Henk Bol, voorman van het Nederlandse progproject Philhelmon, wil je graag deelgenoot maken van het laatste nieuws over zijn nieuwe album, “Perpetual Immobile”, en de crowdfunging actie die Bol hier voor op poten heeft gezet.

Philhelmon - Perpetual Immobile

We citeren Henk Bol: “Na zes jaar zwoegen is het nu echt tijd voor de crowdfunding campagne. Hierbij de link naar de wervings video. Op 24 januari jongstleden is de campagne voor een duur van veertig dagen van start gegaan, zodat ik alle orders hopelijk voor mijn verjaardag op 26 april afgeleverd heb. Ik hoop van harte dat je mijn nieuwe album in deluxe-digi verpakking wilt bestellen, maar mocht dat niet mogelijk zijn, deel de video dan, want elke bijdrage is van groot belang om de cd uit te kunnen brengen. Omdat de crowdfunding kosten van bijvoorbeeld Kickstarter of Indiegogo 10% bedragen en waarschijnlijk alleen maar trouwe fans, vrienden en familie aan deze sponsoring deelnemen, investeer ik die 10% liever zelf in de cd.

Philhelmon

Philhelmon is een van de voornamen van Henk Bol, grafisch ontwerper en een man met een enorme passie voor muziek (hij zegt zelf aan muziek verslaafd te zijn). Hij veranderde de naam in Philhelmon en gebruikte deze voor zijn muzikale projecten. In 2006 startte de in Sassenheim geboren en in Barendrecht woonachtige muzikant een omvangrijk muzikaal project dat in 2012 resulteerde in zijn tweede album “Enjoy It While It Lasts”. De recensie kun je hier lezen. Op 26 april 2012, de dag dat hij zijn 60ste verjaardag vierde, werd het album uitgebracht. Bij het maken van het album werd Bol geïnspireerd door contacten en samenwerking met mensen, zowel persoonlijk als virtueel via internet.

Henk Bol in de jaren '70

Gastmuzikanten

Aan dit album is, evenals op “Enjoy It While It Lasts”, meegewerkt door vele gastmuzikanten. Een kleine greep uit de grote lijst: Ky Fifer op zang, Cleem Determeijer (Finch, Ayreon) op toetsen, Mark Bogert (Knight Area) op gitaar, Alessandro Bertoni op toetsen, Ana Batista (Heylel) op zang), Nathalie Mees (PBII) sopraan zang, Chris Buck op basgitaar, Joris Bol (The Aurora Project) op drums.

Website Philhelmon