Maak kans op vrijkaarten voor het optreden van Leap Day in de Singer te Rijkevorsel (België) op 15 september 2018. Klik hier voor onze prijsvraag.

29 mei 18 Phideaux – Infernal

PHIDEAUX – INFERNAL

De Amerikaanse formatie Phideaux komt ergens laat in juli of begin augustus van dit jaar – na zeven jaar – met zijn nieuwe album, “Infernal”, op de proppen. Deze cd wordt dan de opvolger van het goed ontvangen album “Snowtorch” (lees hier de Progwereld recensie).

Phideaux - Infernal

Phideaux is een Amerikaanse muziekgroep die opereert vanuit Los Angeles. Centrale man in de band is Phideaux Xavier, die naast muziek maken ook componeert en televisieregisseur en –producent is. Hij bekostigt zijn muziekleven met het productiewerk voor televisie met onder andere werk voor “The Young and Restless” (2007-2008). Phideaux Xavier groeide op in Hastings-on-Hudson, net buiten New York City, en musiceert al vanaf de middelbare school. Hij zat in (in Nederland) onbekende bandjes als Sally Dick & Jane (naam ontleend aan een boek van waaruit kinderen leren te lezen, punkachtige muziek), Neck Tie Party, The SunMachine (folkachtig) en Satyricon Joy Division-achtig. In 1992 volgde een eerste album, “Friction”, dat in beperkte oplage verscheen. Vanuit die bandjes nam hij steeds musici op sleeptouw: de gezusters Molly en Linda Ruttan en Valerie Gracious uit Sally Ariel Farber uit The SunMachine, Gabriel Moffat en Mark Sherkus ontmoet hij op straat. Een hechtere binding ontstaat wanneer Gabriel en Molly trouwen. Rich Hutchins komt mee uit Satyricon. Het gehele gezelschap komt bij elkaar in het project” Phideaux dat vanaf 2002 regelmatig muziekalbums uitgeeft op hun eigen label Bloodfish Records.

Tracklist Phideaux – Infernal (dubbelalbum)
01. Cast Out And Cold
02. The Error Lives On
03. Inquisitor
04. We Only Have Eyes For You
05. Sourdome
06. The Walker
07. Wake The Sleeper
08. c99
09. Tumbleweed
10. The Order Of Protection (one)
11. Metro Deathfire
12. Transit
13. In Dissonance We Play
14. The Sleepers Wake
15. The Order Of Protection (two)
16. From Hydrogen To Love
17. Eternal
18. Endgame – An End

Line-up Phideaux
Phideaux Xavier: gitaar, piano, zang
Ariel Farber: zang, viool
‘Bloody’ Rich Hutchins: drums
Mathew Kennedy: basgitaar
Gabriel Moffat: gitaar
Mark Sherkus: toetsen
Johnn Unicorn: toetsen, sax, zang

Website Phideaux