Maak kans op vrijkaarten voor het optreden van Leap Day in de Singer te Rijkevorsel (België) op 15 september 2018. Klik hier voor onze prijsvraag.

19 jun 18 SB en FK samen in Boerderij

SB EN FK SAMEN IN BOERDERIJ

Spock’s Beard en The Flower Kings zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse progressieve rocklandschap. In december staan deze kopstukken van het genre samen op het podium. Verwacht een drie uur durende show, een volledige set van beide bands én een encore met alle leden! Kortom, een co-headline show van twee indrukwekkende bands van het prestigieuze InsideOut label, dat dit jaar 25 jaar bestaat.

Spock's Beard en The Flower Kings samen in Boerderij, 7 december 2018

De Amerikaanse band Spock’s Beard werd in 1992 opgericht door de broers Neal Morse en Alan Morse. In 2002 verlaat Neal Morse de band om zich volledig te richten op zijn solocarrière. Er volgen enkele wisselingen in de bezetting van de band. Anno 2018 bestaat Spock’s Beard uit Alan Morse, Dave Meros, Ryo Okumoto en Ted Leonard. De band heeft inmiddels dertien albums op zijn naam staan. Hun nieuwste exemplaar “Noise Floor” zag in het voorjaar het levenslicht. Spock’s Beard heeft in de afgelopen twee decennia hun kenmerkende sound weten te behouden. Tijdens deze tour vinden we niemand minder dan Mike Thorne van Saga achter de drums. De Zweedse band The Flower Kings, opgericht door gitarist Roine Stolt, zette in de jaren ’90 de symfonische rockwereld op z’n kop. De band speelt pure progrock die teruggrijpt naar de jaren ’70. Ook deze band heeft verschillende bezettingen gekend. Het karakteristieke vloeiende gitaarspel van Roine Stolt, de uitgesproken basloopjes van Jonas Reingold en de soulvolle stem van Hasse Fröberg kenmerken de muziek van The Flower Kings.

Laatste nieuws

In het kader van de 25-jarig jubileum van het label InsideOut Music zullen Spock’s Beard en The Flower Kings Revisited een gezamenlijke tour doen in december. Daarbij zullen De Boerderij op 7 december en Hedon (Zwolle) op 8 december ook als concertlocatie dienen. Spock’s Beard zal als drummer Mike Thorne van Saga meenemen. De bezetting van The Flower Kings Revisited is nog niet helemaal duidelijk. Het lijkt erop dat naast Roine Stolt Hasse Fröberg en Jonas Reingold van de partij zullen zijn. Drums en toetsen zijn nog niet bekend. Stolt geeft aan dat er niet alleen The Flower Kings muziek zal worden gespeeld. Hij wil met een aantal muzikale vrienden muziek spelen uit zijn hele carrière. Er is op het internet al het nodige gekissebis ontstaan nadat Tomas Bodin via de official mailgroup van The Flower Kings had laten weten dat hij via het internet had moeten vernemen dat The Flower Kings Revisited op tournee ging en dat hij daarvoor geen uitnodiging had ontvangen. Stolt heeft daarop een uitgebreide verklaring op Facebook geplaatst…

Bron: De Boerderij