Kijk ook eens op onze facebook pagina of meld je aan voor onze mailinglist en blijf op de hoogte.

4 dec 18 Wereldse progflitsen

WERELDSE PROGFLITSEN

Het Nijmeegse metalfestival Fortarock heeft de eerste namen bekend gemaakt van het festival dat volgend jaar op zaterdag 1 en zondag 2 juni wordt gehouden. Veel gitaargeweld uiteraard, maar voor de progmetalliefhebber wel al twee interessante namen, Amorphis en Symphony X.

De Amerikaanse progmetalband Ghost Ship Octavius heeft getekend bij Mighty Music en brengt op het Deense label komend jaar het nieuwe album uit, getiteld ‘Delirium’. Volgens het label is dit album een must voor fans van Nevermore, Kamelot en Pain of Salvation.

delirium

De beide zoons van toetsenist Erik Laan van Silhouette, Bart en Arjan, brengen onder de bandnaam Skylake in februari 2019 het album ‘In Orbit’ uit. Gitarist Bart Laan speelt met zijn vader ook in Silhouette. Arjan Laan is de drummer van Tumbletown.

We schuren hier langs de rafelranden van de progrock: in 2019 verschijnt een documentaire over en met een van de moeilijkst te interviewen artiesten, Brian Wilson (Beach Boys). Documentairemaker Brent Wilson (geen familie) kreeg daarbij hulp van Jason Fine, redacteur van Rolling Stone, die uren met Wilson doorbracht, en hem zo langzaam maar zeker aan het praten kreeg. De film concentreert zich vooral op de Brian Wilson van nu, in plaats van op zijn tijd met de Beach Boys of Dr. Eugene Landy, wat uitgebreid aan bod kwam in de film Love and Mercy uit 2015.