Kijk ook eens op onze facebook pagina of meld je aan voor onze mailinglist en blijf op de hoogte.

10 apr 18 Wereldse progflitsen

WERELDSE PROGFLITSEN

Progwereldlezer Frank Roos is een groot fan van de formatie Amplifier. Dit schrijft hij ons: “Ik heb de band twee keer in de Patronaat in Haarlem gezien en ben voor het leven fan. Live is deze band fantastisch. Voor mijn 50ste verjaardag heb ik een concertkaartje gekregen voor een concert van deze band. Alleen dat was al twee jaar geleden. Al die tijd was het erg stil voor wat betreft optredens. Ik heb met drie vrienden/fans een lang weekend Londen geboekt met als hoofddoel het concert op zaterdagavond. Het optreden in Londen vond plaats in de o2 (kleine zaal) London/Islington en was uitverkocht met slechts 250 echte fans. Iedereen zong mee. Na het concert werd alles opgeruimd door de bandleden zelf. Hier zijn wij kort in gesprek geraakt met hen. Bijzonder sympathieke gasten en erg bescheiden. Hier kwam dus ook ter sprake dat we wellicht contact konden leggen met de Boerderij in Zoetermeer (tevens mijn woonplaats). Binnen drie dagen is de band per mail in contact gebracht met De Boerderij. Eén van de Londengangers (Jean Paul van Mierlo) heeft een grote rol gespeeld aangezien hij een bekende is van de eigenaar van de Boerderij. Uiteindelijk werd het concert ingepast in de Amplifie Europa Tour op 17 mei aanstaande in Zoetermeer. Tja, en dan kom je er achter dat niemand of in elk geval heel weinig mensen van de band hebben gehoord. Dat is zonde, want dit concert in Zoetermeer, waarbij het geluid tot het beste van Europa kan wordt gerekend, is een enorme buitenkans om kennis te maken met deze band. Ikzelf draag een steentje bij door posters in de omgeving te verspreiden en om aandacht te vragen. Ik zou het verschrikkelijk vinden als er slechts een half volle zaal verschijnt.”

De Nederlandse formatie Textures verzorgde 8 april jongstleden zijn release party van de dvd “Farewell To Textures: Last Miles To The Moon” in The Box te Hilvarenbeek.

De Britse formatie Threshold speelt op zaterdag 13 oktober in de grote zaal van de Boerderij te Zoetermeer. De band heeft inmiddels elf albums op zijn naam staan. Het nieuwste exemplaar, “Legends Of The Shires”, wordt tijdens deze tour integraal gespeeld. Uiteraard zullen ook favorieten van de vorige albums niet ontbreken. Vorig jaar kondigde de band aan dat frontman Glynn Morgan, die van 1994 tot 1996 deel uitmaakte van Threshold, terugkeert. Naast Morgan bestaat de band uit gitarist Karl Groom, toetsenist Richard West, drummer Johanne James, bassist Steve Anderson en gitarist Pete Morten.

Op vrijdag 13 april 2018 mag Serious Music Alphen weer een geweldige band uit Italië welkom heten op het podium van het Parkvilla Theater. Phoenix Again maakt pure symfonische rock met een jaren ’70 tintje.

Op 25 mei van dit jaar komt het Italiaanse gezelschap Armonite met het album “And The Stars Above” op de markt. De club onder leiding van multi-instrumentalist Jacopo Bigi speelt een mix van elektrische viool, toetsen, basgitaar en drums. Gastmuzikant op dit album is niemand minder dan Colin Edward (Porcupine Tree) op basgitaar.

De Britse formatie Fierce And The Dead lanceert op 18 mei 2018 het studioalbum “The Euphoric”. Dit is de langverwachte opvolger opvolger van de 2010 ep “The Part 1″.

Masque Records is een Braziliaans muzieklabel gespecialiseerd in progressieve rock. De formatie Vitral staat onder contract bij deze club. De band heeft onlangs zijn debuutalbum “Entre As Estrelas” uitgebracht.

Na het succesvolle optreden in Carré heeft Maiden uniteD de belofte gedaan om “Empire Of The Clouds” in zijn geheel uit te brengen. De ep zal ook een bonus bevatten met daarop de live versies van “Empire Of The Clouds” in Carre Amsterdam.