Trommel je vrienden op en doe mee met de Progwereld Pub Quiz 2018 Win concertkaarten voor Leap Day Klik hier voor onze prijsvraag.

19 jun 18 Wereldse progflitsen

WERELDSE PROGFLITSEN

Het nieuwe album van The Pineapple Thief genaamd “Dissolution” zal op 31 augustus a.s. via Kscope uitkomen. Wij zijn erg verheugd dat Gavin Harrison wederom de drumpartijen voor zijn rekening heeft genomen. De eerste single “Far Below” kun je hier beluisteren.

Geddy Lee (Rush) brengt later dit jaar een boek uit waarin hij vertelt over zijn basgitaren. In Geddy Lee’s Big Beautiful Book Of Bass doet de bassist een boekje open over zijn collectie en de verhalen achter de gitaren. Het maar liefst vierhonderd pagina’s tellende boek verschijnt op 4 december via uitgeverij Harper Collins. Lee kreeg daarvoor hulp van zijn bandgenoot Alex Lifeson en expert in vintage instrumenten Terry Foster. Voor het boek werden ook veel van Lee’s collega’s geïnterviewd, onder wie John Paul Jones, Adam Clayton, Robert Trujillo, Bill Wyman, Les Claypool en Bob Daisley.

De Zwitserse neo-prog formatie Clepsydra werkt al een eeuwigheid aan nieuw werk. De mannen grossieren in tegenslagen, maar het nieuwe album lijkt nu toch op gang te komen. Op hun Facebookpagina liet de band een eerste versie van het artwork zien. Daaruit kunnen we opmaken dat het album “The Gap” gaat heten. We wachten in spanning af…
Clepsydra The Gap

Het Poolse Albion komt, zes jaar na het album “The Indefinite State of Matter” op 22 september met een nieuw studioalbum. Deze krijgt de titel “You’ll Be Mine” bevat 7 nummers en komt uit bij Lynx Music. Op het nieuwe album is (wederom) een nieuwe zangeres te horen: Anna Batko.

Antimatter’s Mick Moss legt de laatste hand aan zijn zevende studioalbum. Het zal de titel “Black Market Enlightenment” krijgen. Daniel Cardoso (Anathema) is gevraagd om het album te produceren. Het album zal op vrijdag 9 november a.s. gepresenteerd worden in De Boerderij in Zoetermeer.  Klik hier voor informatie en het bestellen van tickets.