Maak kans op vrijkaarten voor het optreden van Leap Day in de Singer te Rijkevorsel (België) op 15 september 2018. Klik hier voor onze prijsvraag.

29 mei 18 Wereldse progflitsen

WERELDSE PROGFLITSEN

Berichtje van de Poolse formatie Riverside: “We’re happy to tell you that our seventh album will be called “Wasteland” and will be released at the end of September this year. Riverside is terug! Bovendien staat de band op 12 november in de Grote Zaal van TivoliVredenburg in Utrecht.

De Duitse band Argos brengt eind juni het album “Unidentified Dying Objects” uit. Op deze opvolger van “A Seasonal Affair” doet een aantal bekende gastmuzikanten mee: Andy Tillison (The Tangent), Linus Kåse (Änglagård, Brighteye Brison) en Marek Arnold (Damanek, Toxic Smile, Seven Steps To The Green Door). Op “Unidentified Dying Objects” zien we toetsenist Thilo Brauss zijn debuut in Argos maken.

Het gezelschap Echo Us heeft een nieuwe videoclip gelanceerd, getiteld Aeriel (Satre Dance). Het nummer is afkomstig van de cd “To Wake A Dream In Moving Water”.

Karnataka heeft een nieuw album uit: “Secrets of Angels (live in concert)”. Karnataka is een progressieve rockband uit Londen. De band werd in 1997 opgericht in Wales. De muziek van Karnataka is een synthese van traditionele Keltische muziek en progressieve rock. Al de jaren van hun bestaan is de band gekenmerkt door veel veranderingen in de bezetting. In 2004 en 2010 moest een groot deel van de band worden vervangen. Sinds 2011 heeft Karnataka weer een solide basis.

Zangeres Micky Huismans verlaat de formatie End Of The Dream. Huismans heeft de behoefte haar eigen muziek te creëren…

Steven Wilson staat bekend om zijn remixen van diverse prog-acts zoals Jethro Tull, XTC, King Crimson en natuurlijk Yes. Tot nu bracht Atlantic remixen van zijn hand van “The Yes Album”, “Fragile”, “Close To The Edge”, “Relayer” en “Tales Of Topographic Oceans” uit. Op 29 juni zal Atlantic alle Steven Wilson remixen van Yes uitbrengen in een 6lp-box. De grote vraag is nu natuurlijk welk album op de zesde lp zal staan en of er ook alsnog een cd/dvd-versie van deze box uit zal komen. De 6lp-box zal $120 USD gaan kosten.

De Nederlandse frontvrouw van de internationale Finse topband Nightwish, Floor Jansen, voelt zich niet helemaal gewaardeerd: “Floor Jansen is internationaal onze grootste popzangeres. Hoe kan het dan dat Nederland haar niet kent?”. Lees het Volkskrant artikel hier.