Maak 2x kans op twee vrijkaarten voor het optreden van Cirrha Niva op 1 september in Willem Twee te 's Hertogenbosch.
Klik hier voor deelname.

7 mei 19 Wereldse progflitsen

WERELDSE PROGFLITSEN

Ons bereikte het bericht dat op 16 mei Dolores Bremer is overleden aan de gevolgen van kanker. Zij was zangeres, gitarist en toetsenist van haar eigen band Vandolor die eind jaren 90 twee mini-albums uitbracht, getiteld ‘Vandolor’ en ‘Greetings From Europe’. Ook was zij mede-eigenaar van het label Bee & Bee Records en de daaraan gekoppelde distributeur Distribee. In de periode 1996-2004 verschenen daarop cd’s van onder meer Alan Case, Anomaly, Triangle en Aemen. Dolores is 66 jaar geworden.

Wie kent de Engelse folk-proggers Gryphon nog? De band bestond van 1973 tot 1977, waarin vijf albums werden uitgebracht. In 2009 kwam de band weer bij elkaar – in een gewijzigde bezetting – maar met de oorspronkelijke kern van Brian Gulland, Graeme Taylor en David Oberlé, wat leidde tot het album ‘Reinvention’ in 2018. Het nieuws is dat de band nu ook weer op tour gaat. Er staan vijf shows gepland in het VK, maar we blijven hopen op een oversteek ergens aan het eind van het jaar.

GRYPHON

De Amerikaanse progmetalband Psychotic Waltzheeft getekend bij het label InsideOut, en meteen aangekondigd dat een nieuw album op stapel staat. Op dit moment is de band in de studio voor wat het eerste studioalbum in 23 jaar moet worden. De opnames staan onder leiding van niemand minder dan Jens Bogren (Opeth, Fates Warning). InsideOut wordt ook verantwoordelijk voor alle heruitgaven van eerdere album. Op 5 oktober staat Psychotic Waltz op ProgPower Europe in Baarlo.

De Britse band Bonzo Dog Doo-Dah Band is een actie begonnen om de eigen naam terug te krijgen. Een onbekende heeft de naam in het verleden vastgelegd als handelsmerk. In het VK kan dit voor slechts 200 pond eenvoudig online – gesteld dat het nog niet eerder vastgelegd is natuurlijk. Twee jaar geleden ontdekten de overgebleven leden (Viv Stanshall overleed in 1995) dat ze niet langer konden optreden onder de naam, laat staan nieuw werk uitbrengen. Om een rechtszaak te beginnen is 3000 pond nodig, waarvoor de leden een crowdfundingactie zijn begonnen. De bandleden benadrukken dat het niet alleen om dit specifieke geval gaat, maar dat het iedereen kan overkomen die even niet oplet. Daarom is het plan om door te gaan tot de Britse auteurswet is aangepast.