Kijk ook eens op onze facebook pagina of meld je aan voor onze mailinglist en blijf op de hoogte.

nieuws

Het nieuws is samengesteld door Joop Klazinga & Ralph Sanders.
Banner-Festileaks-Steven-Wilson-v2[1]
NOVATIA - FLOW

Na het debuut “Remind You Of Yourself” uit 2015 en het vervolg "Reflection Of Thoughts” uit 2016, kondigt de Utrechtse formatie Novatia met gepaste trots de release van hun derde release aan. De nieuwe ep “Flow” zal op 5 november 2017 uitkomen.

Novatia

"Flow" is een state of mind. In de flow zijn betekent creatief zijn, productief zijn, in control zijn. De wereld aan je voeten hebben. Je eigen keuzes kunnen maken en daarbij je hart volgen en je eigen weg vinden door het leven. Een verschil willen maken voor jezelf of anderen, ongeacht hoe groot of klein de impact ook is. Positief blijven, hoeveel negatiefs er ook op je af komt. In de flow komen is niet altijd makkelijk. En in de flow blijven al helemaal niet. Maar zit je eenmaal in die flow: zorg dan dat je er zoveel mogelijk van maakt!

Dit ongrijpbare gevoel dat je te pas en te onpas overvalt en weer ontglipt, was de inspiratie voor NOVATIA bij het schrijven van hun derde EP: “FLOW”. “Door te kijken naar onszelf en anderen, hebben we geprobeerd te achterhalen hoe mensen geïnspireerd raken om datgene te doen wat ze moeten doen om het beste te maken van de situaties waarin ze terecht komen. Hierbij kwamen we zelf ook al snel in de flow, en smolten de muzikale en tekstuele ideeën voor deze EP als vanzelf samen”, aldus zanger Joep Selen. Het resultaat is een verzameling van vijf gevarieerde nummers die zowel muzikaal als tekstueel verbonden zijn door het fenomeen flow. Vanaf de melancholieke akkoorden van het intro van “The Night is filled with Colors” via de snijdende riffs van “Between the Lines” tot het jazzy akoestische outro van “Before Autumn comes” baant ook deze EP zich vloeiend een weg tussen diverse stijlen (zoals het hoort bij NOVATIA) terwijl het verhaal wordt verteld over hoe mensen hun flow zoeken, vinden en weer kwijt raken. De toevoeging van percussie en blazers in combinatie met de warme en gedetailleerde productie maken dat “FLOW” met gemak uitstijgt boven de door zijn voorgangers “Remind you of yourself” en “Reflection of Thoughts” al hoog gelegde lat.

Het album zal beschikbaar zijn op alle gebruikelijke digitale platforms zoals Spotify, Apple Music/iTunes, Google Music, Deezer, CD Baby en Bandcamp. CD’s kunnen bij optredens worden aangeschaft of kunnen worden besteld via mail@novatia.nl. Pre-order informatie komt op korte termijn beschikbaar.

NOVATIA FLOW Tour 2017:
• 22 september, Parktheater, Alphen aan de Rijn: samen met The Gift
• 22 september, Theater de KOM, Nieuwegein: Night of the KOM’s festival met o.a. Awash
• 5 november, Fluor, Amersfoort: de officiële FLOW release party
• 18 november, De Uthof, Siegerswoude: Northen Prog Festival met o.a. Il Castello Di Atlante

Contact informatie:
mail@novatia.nl
www.facebook.com/novatiamusic
www.novatia.nl
WERELDSE PROGFLITSEN

De officiële releaseparty van Silhouette's vijfde studioalbum gaat niet door, maar de Nederlandse band wil toch even stilstaan bij deze nieuwe uitgave. Men doet dit nu via een feestje bij een bandlid waarbij enkele fans en de pers worden uitgenodigd. Idee is om gewoon een leuke middag te maken waarbij de plaat uiteraard te beluisteren is en dit te combineren met het spelen van een klein akoestisch optreden. Tijd: 23 september om 14.00 uur.

Bericht van PBII: "Hierbij ons laatste en unieke nieuws. Nieuwe titel: Wubbo's Last Words SAVE THE EARTH. De musical is een feit, alles staat in de startblokken om in seizoen 2018-2019 een spetterende voorstelling te geven over het leven en gedachtegoed van Wubbo Ockels! Muziek - PBII, Starring - Jorgen Raymann
Met medewerking van - Andre Kuipers en Roelof Hemmen Scenario - Ger Apeldoorn en Harm Edens Regie - Gijs de Lange Impresario - SENF Theaterpartners.
Premiere - juli 2018 Zuiderstrand Theater.

Dianne van Giersbergen laat via haar Facebook pagina weten dat zij vanwege gezondheidsperikelen de formatie Xandria gaat verlaten. De band schijnt alweer een (tijdelijke) vervanger voor Diana te hebben gevonden.

Midden oktober zal Kaipa Da Capo een livealbum uitbrengen dat is opgenomen tijdens het laatste concert van hun tour op 25 februari van dit jaar in Stockholm. Deze tour bracht hen op 10 februari van dit jaar naar Hedon in Zwolle. Kaipa Da Capo is een herstart van het oude Kaipa (zeventiger jaren) door Roine Stolt, Michael Stolt, Max Lorentz, Ingemar Bergman en Tomas Eriksson.

David Gilmour laat in een interview zich uit over een nieuw album ("er liggen nog wat niet gebruikte nummers op de plank van zijn laatste album") en weer op tour gaan.

De Nederlandse band Armed Cloud presenteert zijn tweede album, "Maser Device & Slave Machines", op 25 november 2017 in Merleyn te Nijmegen. Het album wordt uitgebracht door Freya Records.

Kayak komt op 27 januari 2018 naar Cultuurpodium Boerderij om het nieuwe album "17" te presenteren. De voorverkoop is gestart op zaterdag 16 september via ticketmaster.

Walter Becker, co-oprichter en gitarist van de Amerikaanse formatie Steely Dan, is overleden op 67-jarige leeftijd op 3 september van dit jaar.

Lars Erik Asp, drummer van de formatie Gazpacho, verlaat de band vanwege drukke werkzaamheden en familie-aangelegenheden.

De zanger van de Canadese band Saga, Michael A Sadler, bevindt zich in de studio met Terry Brown (Rush producer) voor een nieuw album van het David Barret Trio.‏

De Finse formatie Von Hertzen Brothers komen binnenkort met hun zevende studioalbum, getiteld "War Is Over". Van dit album is het nummer The Arsonist reeds te beluisteren. "War Is Over" is de opvolger van het 2015 album "New Day Rising".

De Canadese formatie Huis is momenteel druk doende met zijn derde album. Het meeste werk is reeds gecomponeerd en de heren staan te popelen om de studio in te duiken.

Op 3 november 2017 komt het nieuwe album van Peter Hammill (de voorman van het illustere gezelschap Van der Graaf Generator) uit. Het album is getiteld: "From The Trees".

Het Duitse muzieklabel Gentle Art Of Music (RPWL) brengt in het najaar een viertal interessante albums uit. Komen ze:
- Schizofrantic - Ripping Heartaches (27 oktober)
- Blind Ego - Liquid Live (10 november)
- Lesoir - Latitude (17 novemeber)
- Panzerballett - X-mas Death Jazz (24 november)

Wat kun je de komen tijd verwachten in de Boerderij te Zoetermeer. Pak je mobieltje er vast maar bij!
22 okt: Saga (uitverkocht)
28 okt: Pendragon
4 nov: StillMarillion
11 nov: Manfred Mann’s Earth Band
25 nov: PFM
26 nov: Simon Phillips – Protocol 4
2 dec: Mostly Autumn
9 dec: Threshold
16 dec: IQ
30 dec: Symfo Classics
23 feb: Bjorn Riis (Airbag)
2 – 3 – 4 maart Progdreams VII met:
Blind Ego / Bent Knee / Golden Caves
Magenta / Celestial Fire / Alan Reed & The Daughters of Expediency / Cairo
Steve Rothery Band / Tim Bowness, / Lifesigns / Kaprekar’s Constant
6 apr: Jadis + For Absent Friends
SPOCKS BEARD - SNOW LIVE

Sinds vorige week kun je de live-registratie van “Snow” van Spock’s Beard (laatste album met Neal Morse) bestellen (releasedatum 10 november 2017). In 2016 was dit de vrijdag headliner op het Night Of The Prog-festival. De registratie stamt van Morsefest 2016, het inmiddels jaarlijkse festival met uitsluitend muziek van Neal Morse en consorten. Uitvoerenden zijn: Neal Morse, Alan Morse, Ted Leonard, Jimmy Keegan, Nick D’Virgilio, Ryo Okumoto en Dave Meros.

Spock's Beard - Snow Live

“Snow Live” zal verschijnen als dubbel dvd/dubbel cd digipack, 3 lp vinyl (speciaal “Snow White” vinyl), dubbel bluray en limited edititon artbook bundle (2 dvd/2 cd/ 2 bl! uray / 50 pagina’s kleur artbook / poster en ansichtkaarten) en kan hier worden besteld.

Bron: Radiant Records
MARILLION NIEUWS

1.  Marillion brengt het album "Marbles " uit op driedelig vinyl

Marillion's 2004 album Marbles is opnieuw uitgebracht, maar nu op vinyl, inclusief enkele extra tracks. Tevens is er nieuw artwork vervaardigd door Carl Glover. Het album bestaat naast de reguliere nummers uit de bonus tracks Genie, The Only Unforgivable Thing, The Damage en publieksfavoriet Ocean Cloud.

Marbles

2. Living In F E A R

Het houdt niet op met cadeautjes voor de Marillion fans. Op 13 oktober aanstaande komt "Living In F E A R" uit, een ep in cd digipack en 12-inch vinyl.
Nummers:
1. Living In F E A R (edit)
2. The Leavers: One Tonight (Live)
3. Neverland (Live)
4. Dry Land (Live)

3. Tour 2017 en Groot Brittanie 2018

Sep 24: Plovdiv Roman Theater, Bulgaria
Oct 03: Rome Auditorium Parco Della Musica Sala Santa Cecilia, Italy
Oct 04: Milan Tatro Degli Arcimboldi, Italy
Oct 06: Nancy L’Autre Canal, France
Oct 07: Paris Zenith, France
Oct 09: Heerlen Parkstadt Limburg Theater, Netherlands
Oct 10: Utrecht Tivoli Vredenberg, Netherlands
Oct 13: London Royal Albert Hall, UK
Oct 20: Kawasaki Live Music Theater Clubcitta, Japan
Nov 07: London Palladium, UK
Nov 08: Manchester Academy, UK
Apr 11: Gateshead The Sage, UK
Apr 13: Cambridge Corn Exchange, UK
Apr 14: Birmingham Symphony Hall, UK
Apr 16: Brighton Dome, UK
Apr 17: Bristol Colston Hall, UK
Apr 19: Reading Hexagon, UK
Apr 20: Liverpool Philharmonic Hall, UK
ZOON STEVE HOWE OVERLEDEN

Yes heeft de resterende concerten in het kader van de Yestival Tour afgezegd. Reden is het tragische en onverwachte overlijden (zelfdoding) van Steve Howe’s zoon Virgil op 11 september jongstleden.

 Virgil Howe overleden

Virgil was de tweede zoon van Steve en zijn vrouw Janet. Evenals zijn broer Dylan (die nu bij Yes invalt voor Alan White) was Virgil drummer en daarnaast nog een begenadigd zanger en toetsenist. Beide broers namen in 1993 samen met hun vader het album “The Grand Scheme of Things” op en tien jaar later “Elements”. Er staat nog een album, getiteld “Nexus”, op de rol. Virgil was lid van de Britse band Little Barrie.

We wensen de familie Howe veel sterkte in deze zware tijden.
DAVE KERZNER - STATIC

Nadat een tijdje geleden op You-tube de preview van het nieuwe album “Static” van Dave Kerzner verscheen, kun je het album nu vooruit bestellen via Bandcamp (releasedatum 1 oktober 2017). Op deze pagina kun je ook het nummer Hypocrites beluisteren.

Dave Kerzner - Static

“Static” is een prog-rock concept album over de afleidingen en chaos in het dagelijkse leven en de manier om die chaos in ons hoofd te omzeilen op onze weg naar geluk en helderheid.
Muzikanten die op dit dubbel-album (uitgegeven als een “one jam packed cd) meespelen zijn: Fernando Perdomo (gitaar, bas, drums), Randy McStine (gitaar, bas), Matt Dorsey (basgitaar), Durga McBroom (zang), Lorelei McBroom (zang), Alex Cromarty (drum! s), Stuart Fletcher (basgitaar), Colin Edwin (basgitaar), Billy Sherwood (basgitaar), Derek Crinton (drums), Nick D’Virgilio (drums) en Ruti Celli (cello).

Bron: Dave Kerzner