Like ons ook op Facebook!

nieuws

Het nieuws is samengesteld door Marcel Debets.
Muziek algemeen
VIERDE ALBUM VAN THE ARISTOCRATS AANSTAANDE

Het supertrio van The Aristocrats – Guthrie Govan, Bryan Beller en Marco Minnemann – komt op 28 juni met het nieuwe album. De titel is ‘You Know What…?’ en ook nu weer zijn het instrumentale composities in het rock-fusion genre, negen in totaal. Dat aantal is niet toevallig, want elk bandlid heeft drie nummers aangedragen en daarna in de studio bewerkt tot typische Aristocrats-werken. De tracklist is intrigerend:

1. D Grade F*ck Movie Jam
2. Spanish Eddie
3. When We All Come Together
4. All Said And Done
5. Terrible Lizard
6. Spiritus Cactus
7. The Ballad Of Bonnie And Clyde
8. Burial At Sea
9. Last Orders

Het album verschijnt als standaard cd, maar ook in een luxe uitvoering met bonus dvd (studiobeelden en interviews) en boekje met artwork van Hajo Müller (onder meer Steven Wilson’s The Raven). Op de dag van verschijnen begint een wereldtournee met shows in de VS, Canada en Mexico. Data voor de rest van de wereld worden later bekend gemaakt.

ARISTOCRATS
KING CRIMSON SPECIALE BOXSETS OPNIEUW TE KOOP

Goed nieuws voor wie destijds de speciale limited editions boxsets van King Crimson heeft gemist. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de band zullen ze opnieuw worden uitgebracht. Het gaat om de 40th Anniversary Series: Islands, Larks’ Tongues In Aspic, Starless And Bible Black, Red, On (And Off) The Road en Thrak. De heruitgave is mede mogelijk vanwege de komende uitgave van de box Heaven & Earth. Vanwege overlappende onderdelen, is de productie van de boxsets goedkoper. De sets verschijnen in een strikt gelimiteerde oplage van 1000 exemplaren en zijn medio juni beschikbaar. Heaven & Earth verschijnt eind deze maand. In oktober verschijnt daarnaast nog de box met de complete opnames uit 1969.

kcboxes
PROGVIDEO’S

De Noorse band Rendezvous Point komt deze week (24 mei) met het nieuwe album Universal Chaos. Inmiddels heeft de band, met als bekendste naam drummer Baard Kolstad van Leprous, de derde single uitgebracht, Digital Waste.

rendezvouspoint

Soto, de band rond zanger Jeff Scott Soto (Journey, Sons of Apollo) heeft de video voor de single HyperMania uitgebracht. Het nummer staat op het album ‘Origami’, dat aanstaande vrijdag 24 mei verschijnt. Op 6 september staat de band in De Boerderij, Zoetermeer.
ELOY’S ROCKOPERA OVER JEANNE D’ARC AFGEROND

In 2017 verscheen het album ‘The Vision, The Sword and The Pyre (Part 1)’ van de Duitse band Eloy, een rockopera over het leven van Jeanne d’Arc. In augustus verschijnt het tweede en laatste deel, ‘Part II’. Gitarist en bandleider Frank Bornemann benadrukt op de site nog maar eens dat het een hels karwei is om een project als dit rond te krijgen, nu de muzikanten over heel Duitsland verspreid wonen. Maarten Goossensen was destijds lyrisch over het eerste deel, dus dat schept de nodige verwachtingen.

VSP2Banner700
WERELDSE PROGFLITSEN

Steve Thorn brengt deze zomer zijn nieuwe album uit onder de titel ‘Emotional Creatures Part 3 – Levelled’. Het is de opvolger van ‘Island of the Imbeciles’ uit 2016, maar sluit aan bij de albums ‘Emotional Creatures Part 1’ en ‘Part 2’ uit respectievelijk 2005 en 2007.

Ze krijgen er maar geen genoeg van. Op 19 juli verschijnt nog maar eens een livealbum van Yes– de formatie met Steve Howe en Alan White. Hij gaat ‘50 Live’ heten en omvat twee cd’s met opnames in Philadelphia op 20 en 21 juli vorig jaar. De setlist is niet echt verrassend, met klassiekers als Close To The EdgeYours Is No Disgrace en Starship Trooper. Of het zou moeten zijn dat het bijzonder is dat Ritual ontbreekt.
VERWACHTINGEN DEZE WEEK

Releases
23 mei
Kenner - 8Ball City

24 mei
Brighteye Brison – V
Jordsjø – Nattfiolen
Glutton - Eating Music
Karakorum - Fables and Fairytales
Rendezvous Point - Universal Chaos
L'Eclair – Sauropoda
Soto - Origami

Concerten
Steve Hackett
- woensdag 22 mei - Cultuurpodium De Boerderij, Zoetermeer
- donderdag 23 mei - Cultuurpodium De Boerderij, Zoetermeer
- vrijdag 24 mei - Cultuurpodium De Boerderij, Zoetermeer
(alle concerten zijn uitverkocht)

Bulk 10-daagse mei