Maak kans op toegangskaarten voor Habitants in De Effenaar te Eindhoven op Zondag 7 April 2019, met in het voorprogramma Thalamus. Klik hier voor onze wedstrijdpagina!

nieuws

Het nieuws is samengesteld door Marcel Debets.
Muziek algemeen
DERDE ALBUM IN DE INVENTIONS-SERIE

Christiaan Bruin (Sky Architect, Nine Stones Close) komt met een nieuw album in zijn ‘Inventions’-serie. ‘Logica’ verschijnt op 15 april. De andere twee zijn ‘Meta’ (2017) en ‘Curiosity’ (2018). Deze keer heeft Bruin gastmuzikanten in geschakeld. Theo Travis (Soft Machine, Steven Wilson) speelt saxofoon en het Rotterdamse DOT Quartet zorgt voor de strijkers. Het album is op meerdere locaties opgenomen, een theater, twee verschillende kerken en zelfs een koffiebranderij. Bruin zelf noemt het zijn meest ambitieuze album sinds ‘The Black Codex’. “Ik wilde het organische geluid van een groot ensemble in een live-setting, met gesproken woord en vocalen in een laag bovenop.” ‘Logica’ is een conceptalbum over de diepere connectie tussen wiskunde, logica, taal, perceptie, kunst en natuurkunde.

inventions-logica
Tracklist:
1. Platonics
2. Logica
3. Mind of God
4. Beholder's Eye
5. Three Worlds, Three Mysteries
6. Citadels
7. The Sum Of All Things
BOEK LIVE-HISTORIE RUSH

Rush mag dan gestopt zijn – de band hield het officieel voor gezien in januari 2018 – maar de stroom aan materiaal is nog lang niet opgedroogd. Naast ‘anniversary’ uitgaven van albums, verschijnt er dit jaar een boek over de geschiedenis van de live-optredens en tours van de band, ‘Rush: Wandering The Face Of The Earth - The Official Touring History’. Het boek bevat alle setlists (!) en alle voorprogramma’s. Uiteraard met het nodige aan fotomateriaal. Les Claypool (Primus) schreef het voorwoord – hij tourde in de jaren negentig met Rush tijdens de Roll The Bones Tour – en drummer Stewart Copeland (The Police) het nawoord. Rush gaf het laatste optreden op 1 augustus 2015 in Los Angeles, de afsluiting van de R40 Tour. Het boek verschijnt op 15 oktober.

rush-boek
PROGVIDEO’S

Een magere oogst deze week, maar we trappen af met Soen en de nieuwe single Covenant van het album ‘Lotus’. Soen speelt op vrijdag 22 maart op het Prognosis Festival in de Effenaar in Eindhoven.

soen-lotus

Van het in oktober vorig jaar verschenen ‘The Unheavenly Creatures’ lanceert Coheed And Cambria de video voor het nummer True Ugly.
EUROPESE TOUR BETWEEN THE BURIED AND ME

De Amerikaanse progmetalband Between The Buried And Me komt naar Europa en begint de tour in Het Patronaat in Haarlem op 19 september. De shows bestaan uit twee sets en omvatten het hele oeuvre van de band die dit jaar 19 jaar bestaat. Na Haarlem gaat de band naar Trix Club in Antwerpen en vervolgens naar Duitsland en verder. De ticketverkoop start op 15 maart.

btbam-tour2019
WITHIN TEMPTATION OP ROYAL PARK LIVE 2019

Op 11 juli dit jaar speelt Within Temptation in de tuin van paleis Soestdijk in het kader van het festival Royal Park Live. Dit relatief jonge evenement wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. Het is een meerdaags festival (van 4 tot en met 14 juli) en tickets worden per dag verkocht. Nog niet alle (hoofd)acts zijn bekend. Op 8, 9 en 10 juli is er nog geen programma.

within-temptation
VERWACHTINGEN DEZE WEEK

Releases
15 maart
Joost Maglev - Alter Ego

Concerten
Haken
- Vrijdag 15 maart - Cultuurpodium De Boerderij, Zoetermeer

Symphonic Rock Night
- Vrijdag 15 maart 2019 - Theater De Stoep, Spijkenisse
- Zaterdag 16 maart 2019 - Stadsschouwburg, Sittard

System 7 & Mirror System + DJ Mike Holmes (IQ)
- Zaterdag 16 maart 2019 - De Boerderij, Zoetermeer