Maak kans op toegangskaarten voor Soul Secret en Cirrha Niva in Willem Twee te Den Bosch. Klik hier voor onze wedstrijdpagina!

Shadowland – Edge Of Night

Shadowland - Edge Of Night

De wederopstanding van Shadowland na dertien jaar vond op 16 februari 2009 plaats in het Wyspanski Theater in Katowice (Polen). Het label waarop dit dubbel live-album is uitgebracht wist Clive Nolan en consorten ertoe te bewegen de bühne weer te betreden.

Uiteindelijk resultaat is een dvd van het volledige optreden, dat ook als cd werd uitgebracht. Het prettige vind ik dat de dvd en de dubbelcd los van elkaar te verkrijgen zijn en je dus niet verplicht bent dvd en cd samen aan te schaffen.  Die ”˜verplichting’ kun je overigens vrijwillig aangaan door de aanschaf van de boxset “Cautionary Tales”.

“Edge Of Night” kan worden beschouwd als een live vertolking van het beste wat deze Engelse neo-progressieve rockformatie heeft gemaakt. Het album kent veertien nummers die gelijkelijk over de twee schijfjes zijn verdeeld. Het zwaartepunt ligt op het album “Ring Of Roses”, waarvan zes nummers zijn vertegenwoordigd. “Through The Looking Glass” moet het doen met vier nummers en mijn persoonlijk favoriete album “Mad Ad A Hatter” slechts met drie. Resteert de uitvoering van het enige nieuwe nummer dat de groep heeft gecomponeerd: Edge Of Night.

Mocht je niet bekend zijn met de muziek van Shadowland dan is de verzamelaar “A Matter Of Perspective” een prima vertrekpunt. Je kunt er ook voor kiezen in zee te gaan met deze uitstekende cd. Je hoort dan een ingespeelde formatie met muzikanten die hun instrument goed beheersen.

Cd nummer twee verdient mijn voorkeur, omdat daar de twee langere nummers Hall Of Mirrors en Dreams Of The Ferrymen op staan, die beide als het hoogtepunt van het optreden mogen worden beschouwd. Een optreden dat vrijwel integraal, dus zonder knip en plakwerk, op deze schijfjes is terecht gekomen. De reacties en het applaus van het talrijk aanwezige publiek zijn er niet uitgeknipt.
“Edge Of Night” staat gewoon garant voor anderhalf uur ongecompliceerde muziek.

Hans Ravensbergen

Koop bij bol.com

Progwereld | Recensies