Like ons ook op Facebook of meld je aan voor onze mailinglist

Wilson & Wakeman – The Sun Will Dance In Its Twilight Hour

Wilson & Wakeman - The Sun Will Dance In Its Twilight Hour

Damian Wilson en Adam Wakeman zijn twee namen die op deze site natuurlijk geen nadere introductie behoeven. De twee kennen elkaar van Headspace, maar in 2016 staken zij ook de koppen bij elkaar om met zijn tweeën iets anders te doen. Dat resulteerde in het wonderschone “Weir Keeper’s Tale”. Nu, in 2018 heeft het tweetal opnieuw een gaatje in de overvolle agenda’s gevonden om de  opvolger uit te brengen.

Binnen de (progressieve) rock staan beide heren vaak aan de wat stevigere kant van het spectrum. Wellicht dat ze om die reden zo nu en dan wat stoom moeten afblazen, want net als de voorganger is “The Sun Will Dance In Its Twilight Hour” hoofdzakelijk akoestisch. Verwacht hier dan ook geen progressieve rock, maar meer muziek in de trant van het singer-songwriter genre. En dan wel de betere variant. Want hoewel het niet de magie van het eerste album bevat, staat dit album ook weer vol met prachtige liedjes.

Hiervoor verantwoordelijk is in eerste instantie de schitterende stem van Damian Wilson. Wat kan die man toch mooi zingen! Hij is met afstand één van de beste zanger binnen het genre, maar zeker ook daarbuiten. Maar vlak Wakeman hier ook niet uit. Hij is verantwoordelijk voor het leeuwendeel van het instrumentarium op het album en hij neemt ook de leadzang op On This Battlefield voor zijn rekening. En, hoewel niet zo gedistingeerd als Wilson, blijkt ook hij over een prima stem te beschikken.

De echte prog-purist zal dit album waarschijnlijk aan zich voorbij laten gaan. Hij of zij mist wel iets heel moois dan. Toch zal “The Sun Will Dance In Its Twilight Hour” zijn weg naar de luisteraar wel vinden, mede door de grote bekendheid van de heren. Maar de muziek verdient dat ook. Wilson en Wakeman zullen dit jaar ook samen een aantal optredens op het Europese vasteland gaan verzorgen. Een mooie gelegenheid om ook eens een andere kant van de heren mee te maken.

Ralph Uffing
Koop bij bol.com

Progwereld | Recensies