PRIJSVRAAG: Win kaarten voor het MOMfest 2018, met o.a. Vuur, InFloyd en 5150. Klik hier voor de prijsvraag.

Wedstrijd MOMfest 2018

Het eerste grotere rockfestival van het jaar wordt traditie getrouw weer gehouden in Brabant. Op zaterdag 27 januari 2018 opent de tot Monsterhallen omgedoopte locatie aan de Bolst te Erp voor de 25e keer haar deuren. Met dit jaar wel een heel mooie line-up toegespitst op het progressieve publiek.

Wat te denken van Vuur, de nieuwe band van Anneke van Giersbergen, Neerlands meest bekende Pink Floyd coverband InFloyd en een heuse VanHalen coverband 5150 met niemand minder dan gitaristen Conrad Hultermans en Sebas Honing in hun midden. Maar ook op de hoofdpodia vinden we DeWolff en Dool, de nieuwe Nederlandse rockband van Elle Bandita (a.k.a. Ryanne van Dorst).Ik denk dat we Anneke van Gierbergen hier niet meer hoeven te introduceren, vorige jaar wist ze wederom te overtuigen met het nieuwe album “In This Moment We Are Free”. In Februari vertrekt ze met haar band Vuur voor een tour door Europa met als support Votum, maar niet voordat ze in haar eigen Brabant op de bühne heeft gestaan tijdens MOMfest.
Ook Infloyd is bij onze lezers meer dan bekend door de mooie integrale vertolkingen van Pink Floyd en Roger Waters albums. Ralph Uffing wist recentelijk hun optreden in de Dru Cultuurfabriek te Ulft vast te leggen voor onze website (klik hier) en ze mochten al een keer in AFAS Live – voorheen Heineken Music Hall -  optreden. En nu dus ook in de Monsterhallen.
Multi-instrumentalist Sebas Honing heeft in meerdere projecten, solo albums en bands gespeeld die onze aandacht trokken (zie hier) en is dus ook betrokken bij 5150.

Momfest - Vuur - 2018 Infloyd

Naast de twee grote podiums kent MOMfest ook een kleinere zaal. Deze zaal – “Zeeziek” genoemd – is misschien wel de leukste zaal van het festival. In deze zaal treden allerlei bands op om te worden ontdekt. Goede herinneringen heb ik nog aan de band It It Anita die daar in 2016 optrad (klik hier). Dit jaar zit de verrassing misschien wel in de G.O.D., Dennis Bennedict, The Bud Spencer Rock Explosion of No Metal In This Battle.

Het festival is overigens dit jaar voor het laatst in de Monsterhallen aan de Bolst in Erp. Maar voor 2019 zal zeker een nieuwe locatie gevonden worden. Op zaterdag 27 januari 2018 vindt het festival dus nog gewoon plaats in de Monsterhallen, met in deze jubileum editie dus extra veel aandacht voor het prog-minnende publiek. Er zijn nog kaarten, dus tot de 27e!

Meer info: https://www.momfest.nlhttps://www.facebook.com/MOMfest2018/

PRIJSVRAAG

En voor deze 25e editie van MOMfest mogen wij 1x twee toegangskaarten weggeven!
Beantwoord onderstaande vraag goed en ga samen met een vriend/vriendin naar dit schitterende festival.

  • Anneke van Giersbergen treedt dit jaar op bij het MOMfest 2018 met haar formatie Vuur.
    Wanneer (welk jaar) stond zij nog meer op de buhne bij MOMfest?

Stuur het antwoord vóór dinsdag 23 januari 2018  aan info@progwereld.org, onder vermelding van “Prijsvraag MOMfest 2018”


MOMfest2018