Op vrijdag 25 november is het weer Black Friday. De dag waarop het aanschaffen van nieuwe elektronica extra lonend kan zijn. Wij doken in de wereld van de soundbars en helpen jou met kiezen.

Stoor jij je ook aan het blikkerige geluid van je tv? Wil je jouw concert dvd’s ook met goed geluid ervaren? Dan is een soundbar het aanschaffen waard. We bekeken voor jou de soundbars onder de 150 euro en helpen je om een keuze te maken. Op Black Friday ligt de prijs van deze bars waarschijnlijk nog lager dan we hier vermelden.

Sony ‎HT-SF150 2-kanaals soundbar

Deze stijlvolle soundbar heeft met zijn 120 watt een pittig vermogen. Je sluit hem aan op je televisie middels een HDMI-kabel. Je kunt andere apparaten zoals je smartphone of tablet vervinden middels bluetooth. Hij heeft ook een USB-poort.

In vergelijking met de andere twee soundbars, heeft deze Sony het meeste watt en kan lekker hard. De bas klinkt prima, maar had van ons nog wel wat krachtiger gemogen. Het aansluiten van smartphone en tablet gaat moeiteloos en de soundbar ziet er stijlvol uit.

Prijs: € 86,39

JBL soundbar BAR 2.0

JBL staat bekend om zijn solide geluid en dat is bij deze betaalbare soundbar niet anders. Met zijn 80 watt is hij niet zo krachtig als de Sony HT-SF150 2-kanaals soundbar, maar ondanks dat is het geluid indrukwekkend te noemen. Deze soundbar heeft een ingebouwde subwoofer die mede verantwoordelijk is het voor het mooie diepe geluid. Ook deze soundbar sluit je aan via een HDMI kabel en heeft een bluetooth aansluiting.

In vergelijking met de andere twee soundbars bevat deze JBL Soundbar Spotify Connect. Op deze manier speel je al je Spotify favorieten met een druk op de knop op deze soundbar af.

Prijs: € 149

LG DSP2

Als laatste de soundbar van LG. Mocht je al een TV hebben van dit merk dan sluit je via TV Sound Sync deze soundbar eenvoudig aan je TV. Deze bar beschikt over 100 watt en is daarmee krachtiger dan de JBL, maar levert in ten opzichte van de Sony. Ook deze sounbar heeft een HDMI-aansluiting en kan verbonden worden via Bluetooth.

De ingebouwde subwoofer klinkt erg goed, maar doet onder van die van de JBL. Deze LG blinkt dan weer uit in deze vele afspeelformaten die mogelijk zijn zoals WAV, FLAC en DTS. Daarin is deze soundbar veelzijdiger dan de andere twee die we bekeken.

Prijs: € 104,77

Conclusie

Een slechte koop zit er niet bij. Alle drie de soundbars hebben voor deze prijsklasse een prima geluid. De Sony is degelijk en ziet er misschien wel het mooist uit. De JBL heeft als enige Spotify Connect, maar wat ons betreft is de soundbar van LG de winnaar. Het geluid en vooal de bas is erg goed, maar het feit dat hij zoveel afspeelformaten heeft maakt deze soundbar tot de beste keuze.