Gitarist en componist Trevor Rabin brengt op 16 maart een boxset uit met daarin onder meer een aantal albums uit de beginperiode van zijn carrière. Rabin was al een bekende muzikant in Zuid-Afrika, voordat hij besloot om naar Londen te gaan. Daar maakte hij drie albums onder zijn eigen naam, voordat hij een nieuwe band begon met Chris Squire, Steve Howe, Alan White en Tony Kaye, onder de naam Cinema. Tijdens het mixen van het album “90125” bood Jon Anderson zich aan om de nummers in te zingen en de rest is history, zoals de Engelsen treffend weten te zeggen.

De progwereld kent Rabin (bijna) alleen maar van deze feiten, maar wie weet bijvoorbeeld dat hij een uiterst succesvolle componist is van filmsoundtracks? “12 monkeys” bijvoorbeeld, en “Jack Frost”, of “Gone in 60 Seconds”.

De boxset bevat de eerste drie soloalbums, voordat dat Rabin de nieuwe formatie van Yes leven inblies, aangevuld met het soloalbum daarna, een livealbum, en twee schijven met “Lost Soundtracks”, waaronder die van “Jack Frost”. Uiteraard ontbreekt ook het album “90124” niet, een verzameling demo’s waarvan de meeste uiteindelijk als Yes-nummers op 90125 terechtkwamen.

Discs in deze boxset:
Disc 1 – Beginnings
Disc 2 – Face to Face
Disc 3 – Wolf
Disc 4 – Can’t Look Away.
Disc 5 – Can’t Look Away bonus tracks
Disc 6 – 90124
Disc 7 – Live in Boston 1989 part 1
Disc 8 – Live in Boston 1989 part 2
Disc 9 – Lost Soundtracks Vol. 1 – Jack Frost.
Disc 10 – Lost Soundtracks Vol. 2

Daarnaast bevat de box een gesigneerd, genummerd certificaat, twee boekwerkjes een poster en wat reproducties van promotiemateriaal.