Riis, Bjorn

Coming Home

Info
Uitgekomen in: 2018
Land van herkomst: Noorwegen
Label: Karisma Records
Website (weblink): https://www.karismarecords.no
Luisteren kan je hier: http://www.bjornriis.com/media/
Website artiest: http://www.bjornriis.com
Tracklist
Daybreak (4:03)
Coming Home (6:44)
Drowning (6:14)
Tonight's The Night (3:16)
Lullabies in a Car Crash (alt. versie) (6:41)
Bjørn Riis: gitaar, zang

Met medewerking van:
Sichelle Mcmeo Aksum: zang
Ole Michael Bjørndal: gitaar
Hendrik Bergan Fossum: drums

Bjørn Riis, de gitarist van de Noorse groep Airbag komt binnen één jaar na het verschijnen van “Forever Comes To An End” met een extraatje: de EP heet “Coming Home”. Omdat ik in de loop der jaren een fervent liefhebber ben geworden van Airbag (en dus ook van Bjørn Riis solo, want dat lijkt er toch wel erg op) zijn de verwachtingen hoog gespannen, want de kwaliteit is veelal constant.

“Coming Home” heeft als thema de angst en onzekerheid om door je omgeving vergeten te worden, mocht je iets overkomen.

Het schijfje bevat vijf tracks met een speelduur van een kleine 25 minuten in totaal. Van die vijf tracks zijn er vier compleet nieuw en tracknummer vijf is een deels akoestische heropname van de titeltrack van zijn solodebuut “Lullabies in A Car Crash”. Van de vier overblijvende tracks is Daybreak eigenlijk geen echte track maar voelt meer als een soort intro met spannende toetsen en een ‘heavy distorted’ gitaar, al past het melodisch gevoelsmatig niet echt bij de daaropvolgende titeltrack Coming Home, de parel van deze EP met rustig sferisch gitaarwerk met uitbarstingen, waar Riis zo goed in is.

Samenvattend: ook op deze EP is David Gilmour nooit ver weg, al gaat Bjørn Riis naar mijn gevoel steeds meer als Bjørn Riis klinken. Dit gaat zonder al te drastische veranderingen en dat is helemaal niet erg, want ook deze EP klinkt weer erg lekker. En must voor liefhebbers van Pink Floyd en Airbag.

Clemens Leunisse

Koop bij bol.com

Send this to a friend