Progwereld is dé Nederlandse webpagina voor symfonische en progressieve rockmuziek.

Een team van enthousiaste vrijwilligers vult wekelijks de website progwereld.org met recensies, concertverslagen, nieuwsberichten en columns. Daarnaast publiceren wij regelmatig een special. In onze database staan inmiddels meer dan 8.000 recensies en dat aantal groeit wekelijks.

Je kunt ons eenvoudig steunen door anderen over onze website te vertellen, recensies, concertenverslagen enz. te delen op sociale media, je te abonneren op onze wekelijkse nieuwsbrief of door zelf recensent te worden.

Financiële uitdaging

Het is een uitdaging om onze website in de lucht te houden en de kosten hiervan te kunnen betalen. Financieel zijn we tot nu toe afhankelijk van advertentie-inkomsten en crowdfundingacties. We ontvangen geen subsidie of bijdragen van bands of muziekuitgeverijen.

Doneer nu

In het verleden hebben we twee keer een crowdfundingactie gehouden. In beide gevallen haalden we in hele korte tijd voldoende geld op om ons in staat te stellen verbeteringen aan de website door te voeren. Tevens zorgde dit voor een bescheiden financiële buffer.

Voor een financieel gezonde situatie hebben we echter structureel extra inkomsten nodig.

Doneren

Draag je Progwereld een warm hart toe en wil je dat wij ons werk voor de ons zo geliefde muziek blijven voortzetten, dan stellen we jouw donatie bijzonder op prijs! Je kunt een eenmalige donatie doen. Daarnaast kun je ervoor kiezen bij te dragen aan onze financiële zekerheid op langere termijn door ons maandelijks of jaarlijks te ondersteunen met een terugkerende donatie.

Stichting Progwereld is een culturele ANBI. Daarom zijn giften aan ons extra aftrekbaar voor de belasting.

Hoe doneren?

Progwereld financieel ondersteunen kan eenvoudig via het formulier op onze website. Voor de afronding van de donatie word je dan automatisch doorgestuurd naar onze betalingspartner (Mollie). Betalen via een handmatige overschrijving kan uiteraard ook (NL60 RABO 0380668394 t.n.v. Stichting Progwereld). Wil je een meerjarige donatie doen, dan leggen we de duur en omvang van de donatie vast in een (fiscaal goedgekeurde) overeenkomst. Voordeel hiervan is dat je de complete donatie vijf jaar lang volledig kunt aftrekken van de belasting. Wil je over dit laatste of over de besteding van de donaties meer informatie, in gesprek gaan over een sponsorschap of heb je andere vragen of opmerkingen of financieel gebied? Neem dan contact met ons op.

Veel dank!

Het bestuur van Stichting Progwereld

Bol AlgemeenBol Algemeen

Concertagenda

07
aug
Opeth

Poppodium 013, Tilburg

14
aug
The Omnific

Merleyn, Nijmegen

16
aug
The Story of Mr. Bogd Part 1

Ritual

16
aug
Pictures From The Other Side (2 LP)

Cyan

17
aug
Soen

Dynamo Metal Fest, Eindhoven

31
aug
Aemen

Willem Twee, Den Bosch

Send this to a friend