Het album “Virus” is door de Corona-crisis al twee keer uitgesteld. De recensie houd je dan nog even van ons tegoed. Maar in de tussentijd publiceren we alvast het interview dat Marcel Debets had met zanger Ross Jennings.

Enkele high-lights:

Ja, het is echt toeval het nieuwe album “Virus” heet. Al in 2018 werd het duidelijk dat dit een project zou worden over twee albums uitgesmeerd. En dat deze titels beginnen met “V” en “VI” is óók geen toeval.

Het is niet uitgesloten dat de hardere progmetal op een volgend album weer minder aanwezig zal zijn.

Op “Virus” is het merendeel van de teksten weer van de hand van Ross. Dat was het geval op de eerste twee albums, maar vanaf “The Mountain” ging de rest van de band ook teksten aanleveren.

En nee, Ross doet geen uitspraken over de verborgen hints in tekst en muziek naar het verhaal van de Cockroach King, dat laat hij over aan de luisteraar.

En nadat ik de opname had gestopt, vertelde Ross me een exclusief nieuwtje: op de dag van het interview had hij zijn Nederlandse paspoort gekregen. Hij is nu dus officieel Nederlander, en dat is omdat hij de Brexit niet wilde afwachten. En de reden dat het voor hem zo gemakkelijk is om een Nederlands paspoort te bemachtigen is omdat zijn moeder Nederlandse is, afkomstig uit Nijmegen.