Op 5 september 1994 speelde Pink Floyd het derde van drie uitverkochte concerten in Stadion Feyenoord in Rotterdam: dit was het laatste optreden dat de Engelse band op Nederlandse bodem gaf. Omdat het volgend jaar precies 30 jaar geleden is,  speelt het uit Nederland afkomstige Pink Floyd Project op 5 september 2024 exact dezelfde setlist in Ahoy’ Rotterdam, om een ode te brengen aan dit legendarische concert.

Speciale gasten zijn Gary Wallis en Durga McBroom, respectievelijk percussionist en achtergrondzangeres tijdens The Division Bell Tour van Pink Floyd. In het verleden werkte Pink Floyd Project eerder samen met de zangeres, terwijl Wallis zijn podiumdebuut met de Nederlandse tributeband maakt.

Net als bij eerdere concerten pakt de groep groots uit met quadrafonisch geluid, lasers, special effects en het voor Pink Floyd kenmerkende ronde projectiescherm met visuals.

Met ‘Pink Floyd in De Kuip 1994’ wil Pink Floyd Project de avond van 30 jaar geleden in Rotterdam in de schijnwerpers zetten, met dezelfde setlist zoals Pink Floyd die destijds uitvoerde, inclusief een integrale uitvoering van “The Dark Side Of The Moon”. Dit alles op een locatie waar Pink Floyd in de jaren zeventig zelf viermaal optrad.

De kaartverkoop voor ‘Pink Floyd in De Kuip 1994′ start op 5 september aanstaande via onder meer www.pinkfloydproject.nl