A Noend of Mine (Anom) is het project van Les Vynogradov (Kauan) afkomstig uit Kiev, Oekraïne. De muziek van Anom is te omschrijven als melancholische post-progrock. Na het goed ontvangen debuutalbum “The Serenity’s Eve” heeft Vynogradov nu zijn tweede album: “Sanctuaires” klaar voor release, gepland voor 12 maart 2021.

Het album is op conceptbasis geschreven en gaat over de interne heiligdommen van de mens. Die heiligdommen kunnen thuis, in het park, in het bos of in je eigen tuin zijn. Plekken waar je op je gemak bent en die je geestelijke ondersteuning en bijstand verlenen. Plekken waar je speciale verbintenissen mee hebt.

De songtitels op Sanctuaires zijn citaten van de Franse schrijvers Julien Gracq, Albert Camus en Victor Hugo. Ze zijn afkomstig uit hun seculiere teksten en doen denken aan kerkelijke preken en hymnen. Als aanvulling op de donkere sfeer op het album zingt Les in een pseudo-taal die doet denken aan het Oudgrieks.

Het artwork is gemaakt door de Oekrainse artieste Katya Buchatska.

Les Vynogradov: “Bij het schrijven van “Sanctuaires” was ik op zoek naar mijn eigen privé-versie van gewijde muziek. Het oude Grieks – wat voor mij een van de mooiste talen ooit is – leek perfect te passen in deze wereldlijke massa. Toch wilde ik niet dat de teksten begrijpelijk waren en heb ik alle teksten van het album vertaald naar mijn eigen versie van het Oudgrieks. De originele teksten (in het Frans) zijn nog steeds in het boekje te vinden, maar ze zijn eerder complementair dan integraal aan de ervaring. Zo kan een ieder zijn eigen invulling geven aan de teksten.”

Tracklist:
Des chemins crépusculaires I (6:30)
Des chemins crépusculaires II (6:49)
Des chemins crépusculaires III (5:17)
Lento Tenebroso (3:08)
Au fond de cette nuit, une lueur I (5:12)
Au fond de cette nuit, une lueur II (5:07)
Au fond de cette nuit, une lueur III (3:12)
Melas (1:12)
Vers l’immensité de l’aurore éternelle (7:03

https://anoendofmine.bandcamp.com/