De Zweedse progressieve metalband All Things Fallen, met leden van Darkwater en Pain of Salvation komt op 3 Juni met een nieuw album genaamd “Shadow Way”. De band bestaat sinds 2017 en is opgestart door Markus Sigfridsson (Darkwater). Bij het eerste album voegde Leo Margarit (Pain of Salvation) zich bij hem op drums en Erik Tordsson nam de zang voor zijn rekening. Het eerste titelloze album verscheen in 2019 via Blackoak Records. Dat album werd goed ontvangen door o.a. fans van Darkwater en Pain of Salvation, maar trok ook de aandacht van veel nieuwe luisteraars.

Tracklist:
The Sentinel
Rebirth
Chaos System
Pandemonium
Path of Dismay
Narcissistic Ritual
Kiss of Death
Desert of the Real
Shadow Way

Ook het tweede album zal worden uitgebracht via Blackoak Records en wereldwijd worden gedistribueerd door Beyond the Storm Productions.

De teksten van All Things Fallen gaan vaak over hedendaagse gebeurtenissen en problemen in onze wereld, maar vaak vanuit een metaforische houding.

Naast Markus, Leo en Erik op “Shadow Way” is Raphael Dafras (Edu Falschi, Almah) actief op de basgitaar. Net als op het eerste album vind je ook op het nieuwe album een ​​gastoptreden van Maria Grigoryeva op viool. Het album werd gemixt en gemasterd door Dennis Koehne (Orden Ogan, Sodom).

Line up:
Markus Sigfridsson: toetsen, gitaar en programmering
Leo Margarit: drums
Erik Tordsson: zang
Raphael Dafras: basgitaar

Facebook: https://www.facebook.com/allthingsfallen