Arjen Lucassen (Ayreon) is terug met een nieuw Star One album met de titel “Revel In Time”. Het nieuwe album komt, meer dan 10 jaar na de vorige release, uit op 18 februari 2022 bij InsideOutMusic.

Vanaf 17 december kun je het album al bestellen. Hij is leverbaar als Ltd. 2CD Digipak, Ltd. Deluxe 3CD+Blu-Ray Artbook (incl. een poster van het cover artwork), en als 180g Gatefold 2LP (incl. het album op CD & een LP-Booklet). CD 2 bevat alternatieve versies van dezelfde nummers als CD 1, maar met verschillende vocalisten. Ook beschikbaar zijn een 5.1 mix, een high-res audio versie, en een exclusieve, uur durende Behind the Scenes video, op de Blu-ray die in het Artbook zit.

Voor deze Star One release heeft Arjen besloten om voor elk nummer een andere zanger te gebruiken, en die zangers en de instrumentalisten worden langzaam onthuld op Arjen Lucassen’s Facebook pagina.

Arjen licht de beslissing om terug te keren met een nieuw Star One album toe:

“Ayreon is als het ware het moederschip voor al mijn muziek. Het bevat alle verschillende muziekstijlen waar ik graag naar luister en die ik graag maak. Maar ik ben altijd op zoek naar uitdagingen en probeer ook iets nieuws en origineels te creëren. Werken binnen een set van beperkingen dwingt je daartoe, dus soms vind ik het leuk om mezelf te beperken en me te concentreren op slechts één stijl. Bijvoorbeeld, met Star One richt ik me op de metal-kant van Ayreon. Dat betekent dat je niet het uitbundige gebruik hoort van akoestische instrumenten die zo vaak op Ayreon-albums te horen zijn, zoals viool, houtblazers, cello, hoorns, dulcimer, mandoline, etc.”


Het artwork is ontworpen door Ayreon-kunstenaar Jef Bertels, legt Arjen uit:
“Zoals altijd is het schilderij van Jef wonderlijk labyrintisch; ik kan er uren voor gaan zitten en steeds weer nieuwe details ontdekken. Nu denk je misschien “Hé, is Jef Bertels niet de aangewezen kunstenaar voor Ayreon, maar niet voor Star One?” Natuurlijk heb ik daar zelf ook aan gedacht. Maar toen ik me realiseerde hoe goed ik dit album vond, vond ik dat het een eigen schilderij verdiende en een speciale plaats naast Jef’s andere front-cover meesterwerken. En trouwens, ik breek al regels sinds het prille begin van Ayreon. Dus… daar heb je het!