Op 28 november brengt Armed Cloud hun nieuwe album ‘Torque’ uit met een speciale albumstream op YouTube. Het album komt uit op MEY Productions en is opgenomen in de Toneshed Recording Studio van producer Erwin Hermsen.

“Ons initiële plan was om in SJIWA (het Prog Power Europe podium) twee keer coronaproof voor 60 man publiek te spelen op de dag van release, maar de strengere COVID maatregelen staan dat niet toe. En alleen maar een livestream zonder publiek past niet bij Armed Cloud omdat wij altijd een hechte band met onze fans hebben,” zegt bassist Boris Suvee.

“We hebben gezocht naar andere mogelijkheden en kwamen uit op een streaming event, dat we begin november eerst getest hebben voor leden van de muziekpers en een select groepje van onze meest toegewijde fans en beste vrienden. Een daverend succes, want tijdens zo’n stream kunnen de fans die meekijken ook met ons als band chatten!” legt vocalist Daan Dekker enthousiast uit.

Het album wordt drie keer afgespeeld met tussen iedere sessie een kwartiertje pauze. De eerste sessie staat gepland op 28 november 21:00 en is toegankelijk via deze link: https://youtu.be/GK5eEmnUtaE

Torque

De titel ‘Torque’ is afgeleid van de nieuwe energie en inspiratie die de komst van gitarist Kay Bouten heeft gebracht. Met de nieuwe line up, die verder bestaat uit Daan Dekker (zang), Boris Suvee (bas), Remco van der Veen (toetsen) en Rico Noijen (drums) heeft Armed Cloud een  dynamisch album opgenomen met memorabele melodieën en met meer focus op moderne alt-prog metal.

De muziek van Armed Cloud valt te vergelijken met  prog metal pioniers Fates Warning en Savatage gemixt met het alternatieve van Muse en Disturbed, plus een vleugje smerigheid à la Avenged Sevenfold . Zoals de band zelf zegt: ”Prog genoeg voor de prog liefhebber en ruig genoeg voor de metal liefhebber.”

Over MEY Productions

MEY Productions is het nieuwe label van Ben van Gastel, bekend van Sylvium en My Arrival. Labelgenoten zijn o.a. Sylvium en Profuna Ocean. Samen met MEY hoopt Armed Cloud hun alternative prog metal niet alleen binnen de scene groot te maken, maar ook ver daarbuiten.

Het album is nog steeds als Pre-order ( CD en digitaal) te bestellen via de Bandcamp:
https://armedcloud.bandcamp.com/

Er zijn enkele voordelen aan het bestellen in de Pre-order:
– Mensen krijgen direct een track  van het album in hoge kwaliteit download toegestuurd.
– Lagere prijs enkel in de Pre Order
– Het album wordt voor de releasedatum al toegestuurd.

Hieronder de eerste single Heat of Darkness en de albumteaser: