Big Big Train zal op 1 maart 2024 zijn 15e studioalbum, “The Likes Of Us”, uitbrengen, een belangrijk moment voor de internationaal befaamde progressieve rockband. Dit album volgt op een uitdagende periode voor de groep, die worstelt met het onverwachte verlies van zanger David Longdon, eind 2021. Met de introductie van nieuwe frontman Alberto Bravin, voorheen van Premiata Forneria Marconi, markeert het album ook de nieuwe samenwerking van de band met het platenlabel InsideOutMusic. Hiermee komt een einde aan de bijna twintig jaar durende traditie van het in eigen beheer uitbrengen van muziek.

Als aanvulling op deze aankondiging heeft de band de eerste single Oblivion onthuld. De begeleidende video, gefilmd door Tim Sidwell van Toward Infinity in Urban Recording Studio in Triëst, Italië, vormt de basis voor de langverwachte release van het album.
Twee nummers van het nieuwe album, Oblivion en Love Is The Light, werden tijdens de recente tour van de band al gespeeld en ontvingen enthousiaste reacties. Het nummer Last Eleven zag al een half jaar eerder het levenslicht, tijdens de serie optredens eind 2022.

“The Likes Of Us” zal beschikbaar zijn in verschillende formaten, waaronder voor het eerst Dolby Atmos, gemixt door Bruce Soord van The Pineapple Thief. De Limited Edition cd & Blu-ray Mediabook-editie bevat het album in 5.1 Surround Sound en 24-bit stereo met hoge resolutie. Andere formaten zijn 180g 2lp met klaphoes, standaard cd jewelcase en digitaal album. Het hoesontwerp is wederom van Sarah Louise Ewing, die al jarenlang met Big Big Train samenwerkt.

Bezetting:
Alberto Bravin: zang, gitaar, toetsen
Nick D’Virgilio: drums, percussie, zang, 12-snarige akoestische gitaar, zang
Dave Foster: gitaar
Oskar Holldorff: toetsen, zang
Clare Lindley: viool, zang
Rikard Sjöblom: gitaar, toetsen, zang
Gregory Spawton: basgitaar, baspedalen, 12-snarige akoestische gitaar, Mellotron.

Nummers:
Light Left In The Day (6:10)
Oblivion (5:27)
Beneath The Masts (17:26)
Skates On (4:28)
Miramare (10:17)
Love Is The Light (6:11)
Bookmarks (6:23)
Last Eleven (7:55)