Goed nieuws voor de fans van Big Big Train: de band gaat definitief door en heeft een nieuwe zanger aangetrokken in de persoon van Alberto Bravin. De Italiaan heeft een verleden bij o.a. de legendarische Italiaanse prog formatie Premiata Forneria Marconi (PFM). Bovendien zal Big Big Train eindelijk de overstap naar het continent maken voor een korte serie optredens in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Het optreden in Nederland zal plaatsvinden in Poppodium Boerderij, een eerder gepland optreden in juli 2020 kon door de pandemie helaas geen doorgang vinden. Toetseniste/zangeres Carly Bryant zal helaas door persoonlijke omstandigheden niet van de partij zijn. In haar plaats zal de Noorse toetsenist Oskar Holldorff de groep completeren. Ook het veelgeroemde blazersensemble zal aanwezig zijn, het zal druk worden op het podium. De al geplande optredens in Engeland zullen normaal doorgang vinden. Het volledige tourschema ziet er als volgt uit:

2 september Friars, Aylesbury, Verenigd Koninkrijk

3 september HRH Prog 13 Festival, Leeds, Verenigd Koninkrijk

5 september Boerderij, Zoetermeer, Nederland

6 september Harmonie, Bonn, Duitsland

7 september Kuz, Mainz, Duitsland

8 september Franz Club, Berlijn, Duitsland

10 september Z7, Pratteln, Zwitserland

11 september Café de la Danse, Parijs, Frankrijk

Na het recente tragische verlies van frontman/zanger David Longdon is er dus toch goed nieuws voor de vele fans van de Britten, die in 2021, nog met Longdon, hun laatste studio album “Welcome To The Planet” uitbrachten. Naast oprichter/bassist Greg Spawton, nieuwe zanger Alberto Bravin en reeds genoemde toetsenist Oskar Holldorff, bestaat de huidige samenstelling van Big Big Train uit gitarist/toetsenist Rikard Sjöblom, drummer/zanger Nick D’Virgilio, gitarist Dave Foster, violiste/zangeres Clare Lindley en de befaamde Big Big Train kopersectie onder leiding van Dave Desmond.

Big Big Train – Between The Lines – The story of a rock band

Daarnaast wordt de publicatie van een nieuw boek over de band aangekondigd onder de titel Big Big Train – Between The Lines – The story of a rock band. Dit boek, geschreven door de ervaren auteur Grant Moon (Classic Rock, Prog Magazine), beschrijft de volledige historie van Big Big Train. Van het bescheiden begin in de jaren ‘90 tot en met de trieste dood van voorman David Longdon in november 2021. Het boek wordt op 16 juni uitgebracht als ‘koffietafel’ uitgave, zal 270 pagina’s beslaan en wordt geïllustreerd met ruim 180 unieke foto’s.