Op 25 september 2020 zal het album “Between A Breath And A Breath” uitkomen. Het betreft een samenwerking tussen David Longdon (Big Big Train) en Judy Dyble (ex-Fairpoint Convention).

Deze samenwerking met David Longdon is iets waar Judy Dyble al een tijdje op hoopte. “Ik hoorde David voor het eerst zingen met Big Big Train op King’s Place in Londen 2015 en besloot meteen dat ik echt met hem wilde zingen op een dag.

David Longdon vertelt over de samenwerking “”Judy en ik wisten allebei dat het een goede mogelijkheid was dat ons album haar laatste zou zijn. Ze vertelde me dat ze de diagnose longkanker had gekregen aan het einde van Big Big Train’s UK Tour 2019. Het was een race tegen de klok geworden om het album af te maken, dus een week na de tournee begon ik te werken in de opnamestudio van “The Playpen” in Bristol met Patrick Phillips en Sarah Ewing, en maakte ‘Between A Breath And A Breath’. Gelukkig hadden we alle zang van Judy voor het album een paar maanden eerder opgenomen in de Real World studio’s in Box.

Hij vertelt verder “Hoewel ze haar omstandigheden accepteerde, wilde ze echt de recensies lezen en de ontvangst ervan in de wereld zien. Ze zei dat het haar spijt dat ze me moest verlaten, om ons album alleen te vertegenwoordigen. Ik zei dat het mij een eer zou zijn om onze muziek ter wereld te brengen. Judy is op 12 juli 2020 overleden. Ik mis haar erg.”

Voor “Between A Breath And A Breath”, dat zeven nummers bevat, schreef Longdon alle muziek en schreef Judy Dyble alle teksten.