Bruce Soord, die we natuurlijk allemaal kennen van The Pineapple Thief, kondigt nieuw solowerk aan. Op 22 september 2023 verschijnt via Kscope zijn derde solo-cd, getiteld “Luminescence”.  Aan deze gebeurtenis is ook een korte tour door het vasteland van Europa en het Verenigd Koninkrijk gekoppeld.

Deze multi-instrumentalist en producer is geïnspireerd door het idee om innerlijke rust te vinden, waarbij hij de problemen om in een metropool in deze moderne wereld te wonen, onderzoekt. Op het album zijn opnamen te horen die hij met zijn mobiele recorder maakte tijdens wandelingen door verschillende steden, terwijl hij aan het toeren was.

Hoewel de akoestische gitaar centraal staat op het album, en nummers als Lie Flat geen diepere bodem kennen, laten deze toch de fijne kneepjes van Soord zien. Hij laat ook andere stijlen horen, zoals het flirten met elektronica en het gebruik van strings.

De eerste single, Dear Life, met een fraaie videoclip van Jeremy George, is nu al te beluisteren.
Het album is in een beperkte oplage verkrijgbaar als een luxe 3cd-boekversie, die twee cd’s, een dvd en een boek bevat.  De tweede schijf bevat de bonus-cd “Our Ship Sails At Dusk”. Hierop staat materiaal dat tijdens het schrijven van “Luminescence” tot stand kwam.
Bestellen is nu al mogelijk: https://BruceSoord.lnk.to/Luminescence

Nummers
Dear Life
Lie Flat
Olomouc
So Simple
Never Ending Light
Day of All Days
Nestle In
Instant Flash of Light
Rushing
Stranded Here
Read to Me
Find Peace