De tournee waarmee de legendarische Britse band Camel in mei-juni van dit jaar langs een aantal zalen in Europa en het Verenigd Koninkrijk zou trekken is helaas afgelast vanwege persoonlijke omstandigheden van oprichter/gitarist Andrew (Andy) Latimer. Dit geldt dus ook voor de optredens die Camel op 3 en 4 mei in TivoliVredenburg in Utrecht zou geven. Ticketkopers zijn inmiddels door de zaaleigenaar op de hoogte gesteld. Camel gaf het volgende statement af op zijn website:

Het is met grote spijt dat Camel Productions de annulering van Camel’s 2023 tour moet aankondigen. Kort na de repetities kreeg Andrew Latimer last van een scherpe pijn in zijn onderrug die doortrok in zijn been en voet. De hersteltijd is onzeker, dus annuleren is onvermijdelijk. We weten dat dit nieuws enorm verontrustend zal zijn voor fans, net als voor de band. We zijn allemaal zo dankbaar voor de steun van fans die kaartjes hebben gekocht en we zijn vooral dankbaar voor de vele e-mails van fans van heinde en verre die hun enthousiasme deelden. Gedurende zijn hele carrière heeft Andrew Latimer talloze fysieke uitdagingen gehad tijdens tours en heeft deze altijd overwonnen. Camel kijkt naar de toekomst voor een nieuwe kans om The Final Chapter te schrijven.

Zoals al aangegeven in het persbericht heeft Camel, in casu zijn leider Latimer, al eerder met fysieke ongemakken gekampt. Zo was de band medio jaren 2000 lange tijd inactief toen de gitarist herstelde van een zeldzame beenmergaandoening. Ook moest een aantal concerten tijdens de tournee in 2018 eveneens worden afgelast door rugklachten van de inmiddels 73-jarige oprichter van de band. Wij wensen Andy Latimer een spoedig herstel toe.

https://camelproductions.com/