De Australische band Voyager staat dit jaar op de “Eurovison Songcontest 2023”, georganiseerd in het Verenigd Koninkrijk. Dit festival zal in dat land plaatsvinden omdat Oekraïne, de (verwachte) winnaar van 2022, de organisatie hiervan door begrijpelijke redenen niet op zich kan nemen.

De van oorsprong Duitse zanger Daniel Estrin is de aanjager van de deelname aan het songfestival. Voyager, dat met nagenoeg hun hele discografie op onze site te vinden is, deed vorig jaar ook al mee met de voorrondes van het festival in Australië. Toen kwamen ze niet verder dan de tweede plaats met de song Dreamer. Hiermee veroverde de band al massaal de harten van de Australiërs, maar legde het net af tegen de extraverte act van Sheldon Riley, die slechts 2 punten tijdens de eindronde verzamelde. In 2020 probeerde de band het ook al met de track Runaway, van het album  “Colours In The Sun”.

Het nummer Promise is een radiovriendelijke en toegankelijke song, maar daarmee verloochent de band niet volledig zijn roots, namelijk het musiceren van metal, symfonische rock en een vleugje powermetal, in een kenmerkend jaren tachtig sfeertje.