De necrologieën volgen elkaar nu snel op. Zojuist werd bekend dat drummer Alan White vandaag is overleden na een kort ziekbed. Eerder deze week kondigde Yes aan dat White niet deel zou nemen aan de 5oth Anniversary Close To The Edge Tour in het VK in juni.

White begon op 12-jarige leeftijd met drummen en hij speelde vanaf zijn 13e in een grote verscheidenheid aan bands. Zijn eerste grote klus was toen hij zich aansloot bij de band Airforce, een project van Ginger Baker. In 1969 kreeg hij een telefoontje van John Lennon. Hij dacht eerst dat hij voor de gek gehouden werd, maar de volgende dag zat hij in het vliegtuig met Lennon, Yoko Ono en Eric Clapton om in Toronto in de Plastic Ono Band te spelen. Hij bleef daarna samenwerken met Lennon en hij speelde drums op een flink aantal nummers van het succesvolle album “Imagine”, waaronder het titelnummer. Via John Lennon kwam White bij George Harrison terecht, en hij speelde op diens album “All Things Must Pass”, onder meer de hit My Sweet Lord.

Wat gebeurde bij de Plastic Ono Band, overkwam Alan White opnieuw in juli 1972, toen hij drie dagen de tijd had om het complexe oeuvre van Yes onder de knie te krijgen voordat de wereldtoernee van 72/73 van start ging in een uitverkochte zaal met 15.000 Yes-fans in Dallas. White bleef Yes sindsdien trouw en was na Chris Squire het langstzittende bandlid, tot diens overlijden, waarna hij die titel overnam. Alan White laat zijn vrouw Gigi, twee kinderen en twee kleinkinderen achter. Yes kondigde aan dat de komende tour in de VK in het teken zal staan van het gedenken van de gewaardeerde drummer.

Alan White is 72 jaar geworden.