Niet één, niet twee, maar wel drie banden gaat de biografie van Steven Wilson omvatten. Het eerste deel is nu te bestellen.

Steven Wilson Footprints gaat de trilogie heten en deel I omvat de vroege jaren en Porcupine Tree. Dat verhaal is natuurlijk al ontelbare keren verteld, onder meer door onze eigen redacteur Wouter Bessels, die ook aan deze uitgave meewerkt. Maar deze uitgave belooft niet alleen de ultieme biografie te worden, maar ook discografie én bibliografie. Voor iedereen die niet alleen ‘hoard, collect, file and index’, maar ook ‘catalogue, preserve and amass’, schrijft de uitgever op de site.

Deel II van Footprints gaat over zijn solowerk en over Bass Communion, IEM en zijn productiewerk voor andere artiesten. Deel III rondt af met zijn samenwerkingsprojecten no-man, Blackfield en Storm Corrosion.

De opbrengsten van de verkoop gaan naar goede doelen die de lezers zelf kunnen bepalen. Daarvoor doe je eerst een donatie van minimaal 12 euro aan een goed doel naar keuze. Vervolgens stuur je een bewijs van je donatie naar de uitgever en als alles goed gaat krijg je binnen 48 uur een download van je exemplaar.

Want in principe is deze biografie digitaal, maar zodra alle delen klaar zijn zal er een beperkte oplage worden geprint. Het eerste deel kun je nu bestellen zoals hierboven uitgelegd.