De drie overgebleven leden van Genesis hebben hun muziekcatalogus verkocht aan Concord Music Group voor ‘meer dan 300 miljoen dollar’ (het precieze bedrag is niet bekend gemaakt). Inbegrepen is alle solowerk van Phil Collins, Michael Rutherford en Tony Banks. De muziek uit de periode van voor “And Then There Were Three” blijft buiten de deal. Dat betekent dat alle leden en voormalige leden eigenaar blijven van alle albums ervoor.

Behalve Genesis-materiaal vallen ook de succesvollere soloalbums van Collins eronder, met mega hits als In The Air Tonight en Another Day In Paradise. Ook de albums van Mike And The Mechanics zitten in de deal.

Genesis volgt daarmee in de voetsporen van artiesten als Bob Dylan (naar verluid 400 miljoen aan Universal), Bruce Springsteen (600 miljoen aan Sony) en Neil Young en Stevie Nicks (delen van de catalogus voor rond de 100 miljoen). De muziek van Pink Floyd staat ook in de etalage, voor een vermoedelijk bedrag van minstens 400 miljoen.

Enige haast is geboden, want de ‘markt’ voor muziekrechten lijkt af te koelen als gevolg van de wereldwijde ontwikkelingen die leiden tot hogere rentes en hoge inflatie, waardoor investeringen in dit soort zaken minder aantrekkelijk wordt.