Bassist Gordon Haskell is overleden. Haskell maakte korte tijd deel uit van King Crimson en speelde bas op het album “Lizard”.

Haskell kende Robert Fripp van de middelbare school en speelde in de voorloper van King Crimson, The League Of Gentlemen. Hij speelde ook in Fleur de Lys, een psychedelische popband, en in die tijd deelde hij een appartement in Londen met Jimi Hendrix.

Fripp vroeg hem om Greg Lake te vervangen die zijn vertrek aankondigde tijdens de opnames van het tweede album van King Crimson, “In The Wake of Poseidon”. Op het album zong Haskell het nummer Cadence And Cascade, hoewel er ook een versie is opgedoken waar Lake de vocalen doet, vermoedelijk als ‘guide vocal’.

Haskell kende geen gelukkige tijd in King Crimson. Eigenlijk was het niet helemaal zijn stijl, en bovendien worstelde hij met de manier waarop de composities tot stand kwamen. Toen er onenigheid ontstond over zijn status in de band en de royalities, hield hij het in september 1970 voor gezien.

In 1971 bracht hij een soloalbum uit, “It Is And It Isn’t” (met toekomstige King Crimson-bassist John Wetton als gast). Hij was jarenlang niet erg succesvol, maar in 2001 verscheen het album “Look Out”, met daarop de hitsingle (nummer 2 in het VK) How Wonderful You Are. Het leverde hem een platendeal op en het album “Harry’s Bar” (2002). Eerder dit jaar bracht hij nog het album “The Cat Who’s Got The Cream” uit.

Haskell is 74 geworden. Een doodsoorzaak is niet bekend gemaakt.