Het vierde album van HeKz, getiteld “Terra Nova”, zal een andere line-up hebben dan de voorgaande drie albums. Leadzanger en bassist Matt Young wordt op dit nieuwe album bijgestaan door Pieter Beemsterboer (ex-Black Rabbit) op toetsen en Moyano el Buffalo (5th Avenue Hamburg) op drums.
Vanwege contractuele verplichtingen kan de naam van de nieuwe gitarist nog niet worden vrijgegeven.
Volgens Young stond HeKz altijd voor een muzikale mix van heavy metal, hard rock en progressieve rock. “Met de nieuwe bezetting hebben we alle drie de elementen in de bezetting. Het is zo geweldig om met deze nieuwe mensen (inclusief gasten) te werken. Deze jongens zijn super getalenteerd, maar weten ook gas terug te nemen wanneer dat nodig is. Iedereen speelt in dienst van de muziek maar als ze de ruimte krijgen is het ongelofelijk wat er gebeurt.

De gastmuzikanten op dit nieuwe album zijn Mark Bogert (Knight Area/Magoria) die al aan het solo-project “Maidens of Mercury” van Young meewerkte. De tweede gastmuzikant is Adam Holzman, bekend van zijn werk met Steven Wilson, Miles Davis en Brave New World.

Het dubbel-album “Tera Nova” werd door Young geschreven in een periode van twee jaar. Het is een concept-album over ambitie, dualiteit en een desperaat gevecht om de donkerste delen van je persoonlijkheid te overwinnen. “Het album is, gedwongen door de pandemie, opgenomen in vier verschillende landen. Dat is enerzijds een gekkenhuis, aan de andere kant ook heel opwindend”, aldus Young.

De eerste single komt in het voorjaar uit en het eerste deel van het album wordt als EP uitgebracht aan het eind van 2021. Het gehele album volgt begin 2022.

In onderstaande video hoor je de eerste 30 seconden van het album.