In 2019 hebben we een zeer succesvolle crowdfundingactie gehad, waarmee we onze huidige site hebben kunnen opzetten. Misschien was jij wel een van de velen die hebben bijgedragen. Als dat zo is, dan nogmaals onze dank daarvoor. Dankzij de giften hebben we een nieuwe, toekomstbestendige website kunnen realiseren.

We zijn nu drie jaar verder, en de reserves die we nog hadden van de crowdfunding zijn inmiddels gebruikt voor onderhoud, hosting en de kosten voor de wekelijkse nieuwsbrief. Tegelijkertijd zijn zoals overal in Nederland de kosten gestegen, terwijl er nauwelijks structurele inkomsten zijn.

Bovendien heeft Progwereld momenteel geen enkele juridische status. Hoofdredacteur Maarten is de site in zijn enthousiasme begonnen in 2001, en hoewel we als redactie allemaal de verantwoordelijkheid voelen en dragen, is Maarten juridisch gezien voor alles persoonlijk aansprakelijk. Dat is voor hem niet fijn, en maakt het ook lastig om overeenkomsten te sluiten met potentiële adverteerders.

Stichting Progwereld i.o.

Ons doel is nu om Progwereld te gieten in een non-profitorganisatie in de vorm van een stichting. Zo kunnen we de continuïteit van het platform waarborgen en tegelijk Progwereld verder professionaliseren.

Daarvoor vragen we opnieuw jouw hulp. Om de kosten te dekken van de oprichting van Stichting Progwereld en de gestegen kosten voor de komende tijd, hebben we de crowdfunding opnieuw open gezet. Elke bijdrage, hoe klein ook, is welkom! De bedoeling is om straks als stichting structurele inkomsten te genereren.

Hoe kun je helpen?

Naast een bijdrage via deze crowdfunding kunnen we ook andere hulp goed gebruiken! Zo zijn we concreet op zoek naar:

·      Een jurist of notaris die ons pro deo kan helpen om de stichting op te richten

·      Een PHP-programmeur met kennis van WordPress

Wil je als vrijwilliger meehelpen, neem dan contact op met ons op via info@progwereld.org.

Alvast heel erg bedankt en warme muzikale groeten.

Het Progwereld team