Op 4 Juni zal de IJslandse band Ask The Slave hun derde album releasen. De band heeft eerder al twee albums in eigen release uitgebracht maar is daarmee nooit doorgebroken in Europa, hoewel de formatie in IJsland zelf inmiddels een gerenommeerde naam is. Zo heeft Ask The Slave in voorprogramma’s  gespeeld van bekende progmetal formaties als Zero Hour en Finntroll. Het album is inmiddels positief gerecenseerd door recensent Ruard Veltmaat die naar aanleiding van de recensie ook een interview met de band heeft afgenomen.

Zowel de recensie als het interview kunt u volgende week in onze update verwachten.

Enkele quotes uit de recensie en het interview:

“Het verdict was niet gelijk geveld na twee luisterbeurten. Sterker, er waren sowieso vier of vijf luisterbeurten nodig voor het kwartje pas echt viel. En zelfs naar acht circulaties blijf je in raadsel wat de IJslandse formatie Ask The Slave je nu wil vertellen met hun derde album “Good Things Bad People”. Een knagend gevoel dat je naar een meesterlijk album luistert zorgt voor vergaande interesse in deze band. Het contact was snel gelegd inclusief een enthousiaste reactie van de band”.

“Good Things Bad People” is in feite een eruptie van verschillende gemoedstoestanden en muziekstijlen, gevoed door een duidelijke muzikale aorta. De band wisselt doordachte, stevige rock/metal songs af met fragiele songs die stevig op je gemoed kunnen inhakken. Pop, progressieve rock, metal, grunge, verschillende stromingen komen aan bod. Een muzikale voorkeur voor de diversiteit van Frank Zappa is te bespeuren, hoewel die invloeden niet direct zijn te vinden in de karakteristiek van de songs. Het is vooral de onvoorspelbaarheid van de muziek die in de eindconclusie overeind blijft”.

“Ask The Sleave maakt geen muziek voor genrefreaks. De band brengt onconventionele composities, gedurfd gitaarwerk, subtiel toetsenspel, geweldige vocale prestaties, meervoudige zang, koortjes, alle details op het album worden uitgewerkt gebracht. Ask The Slave heeft niet in alle facetten het wiel uitgevonden maar weet de vele contrasten op sublieme wijze te verenigen in een album die uitdagend en uiteindelijk ook duurzaam zullen zijn”.

Aldus Ruard Veltmaat

De band bestaat uit:
Elvar Atli Ævarsson: gitaar en zang
Hálfdán Árnason: basgitaar en toetsen
Ragnar Ólafsson: piano en zang
Skúli Gíslason: drums en percussie
Valur Árni Guðmundsson: gitaar en zang

Ask the Slave | Facebook

De cd kan besteld worden via Crime Records, vooralsnog is de cd niet via onze partner BOL.com te bestellen.