Jethro Tull frontman Ian Anderson heeft onlangs in een video aangekondigd dat de pre-orders voor zijn nieuwe boek zijn begonnen. Het boek draagt de titel “Silent Singing” en het betreft een bundel verzamelde liedteksten die het licht hebben gezien onder Jethro Tull. Het voorwoord zal worden verzorgd door Gerald Bostock, de fictieve poëet en tekstschrijver van “Thick As A Brick”.
 

Alle Tull albums zullen de revue passeren in deze nieuwe bundel, vanaf “This Was” uit 1968, tot en met “The Zealot Gene”. Met dit laatstgenoemde en nog te verschijnen album heeft de excentrieke zanger het eerste Jethro Tull album sinds “The Christmas Album” uit 2003 aangekondigd.

Volgens eigen zeggen is het album voor driekwart opgenomen. Bekend is dat er onder andere thema’s aan worden gekaart als de polariserende werking die zekere politieke figuren uit kunnen oefenen via social media en dat iedereen in wezen datzelfde vermogen heeft om te indoctrineren met polariserende wereldbeelden.

Het nieuwe boek kan worden besteld op https://jethrotulllyricbook.com/ en komt in drie smaken: de standaard hardcover uitgave, een gelimiteerde en genummerde uitgave die wordt geleverd met een foto van Ian Anderson en een zeer gelimiteerde gesigneerde “ultieme” uitgave met art-print van Ian Anderson.