Op 22 april 2022 begint Kayak aan een tournee door Nederland en een aantal Europese landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Denemarken, Zweden en Noorwegen. De concertreeks wordt op 21 mei 2022 afgesloten in Oslo. Het is de laatste keer dat de band, die bijna vijftig jaar geleden werd opgericht, op tour zal gaan. Het Nederlandse Lesoir zal bij alle shows het voorprogramma verzorgen.

Toetsenist/bandleider Ton Scherpenzeel ligt het besluit toe: “Aan elke reis, hoe prachtig ook, komt een keer een eind. De rest van de band had nog best door willen gaan, en het spelen zelf vind ik ook nog altijd erg leuk. Maar er komt ontzettend veel (en steeds meer) bij kijken voor bands zoals wij om zo’n tour tot een goed einde te brengen en ik voel bij mezelf dat de rek er een beetje uit is. En hoe jammer ook, ik wil liever te vroeg stoppen dan te lang doorgaan.”

 

Kayak sluit niet uit dat de band voor speciale projecten of gelegenheden nog eens samen het podium op zal stappen, maar in tourverband is het na 21 mei voorbij. De laatste show in Nederland is op 14 mei 2022 in De Vorstin te Hilversum- toevallig ook de plaats waar het in 1972 allemaal begon.