De Limburgse progrockband Lesoir maakte in de lockdown-periode van de nood een deugd en ging in 2020 aan de slag met iets wat dan nog een ‘tussenproject’ voor de band zou gaan worden. Opgenomen op verschillende locaties in het Zuid-Limburgse, groeide het 20 minuten en 20 seconden durende epos dat hieruit ontstond uit tot een volwaardige aanvulling op het reeds bestaande repertoire van de band. Onder de naam Babel zal deze creatie als limited edition en met een beperkte oplage in het najaar van 2021 worden uitgebracht op vinyl.

Fonds Podiumkunsten maakt het mogelijk om Babel éénmalig live uit te voeren met een professionele videoregistratie. Dit alles in samenwerking met Roosterrock Promotion in het Openluchttheater Valkenburg en in een volledige muzikale bezetting inclusief gastmuzikanten en strijkkwintet. De uitvoering van Babel wordt omlijst met ander werk van Lesoir.


Deze bijzondere uitvoering zal op 26 augustus 2021 plaats vinden. In verband met de situatie in Valkenburg, zal de band de helft van de ticketinkomsten doneren aan de slachtoffers van deze waterramp in Valkenburg.