In hun laatste nieuwsbrief komt Marillion met een aantal slechtnieuws berichten. Gelukkig is er nog steeds ook licht aan het einde van de tunnel.

De Europese tournee die de band in oktober van dit jaar naar Frankrijk, Duitsland en Nederland zou brengen is geannuleerd. Onzekerheid over het beleid van regeringen en het vaccineren ligt hieraan ten grondslag. De band kijkt op dit moment naar nieuwe data in 2022. Als je al een ticket hebt aangeschaft, kun je geld terug vragen of de ticket inzetten voor een komende nieuwe datum.

Het Marillionweekend dat in maart 2022 in Port Zelande zou losbarsten, wordt verzet naar maart 2023. Ook hier is Covid de veroorzaker. De band moet dit weekend uit eigen zak voorschieten. Zou het weekend onverhoopt niet door kunnen gaan, dan gaan ze financieël kopje onder. Omdat er nog onvoldoende zicht is op hoe de Nederlandse overheid om wil gaan met grote evenementen, was verzetten de meest veilige keuze.

Gelukkig is er ook goed nieuws:

Binnenkort maakt de band de data bekend voor de Marillion weekenden die gehouden zullen worden in Leicester (VK), Stockholm (Zweden), Lodz (Polen), Montreal (Canada) en Lisabon (Portugal). En als je dan nog geld over hebt, kun je in mei 2022 ook meevaren op de Cruise To The Edge, waar de band ook zal spelen.

De tournee die in het Verenigd Koninkrijk zou plaatsvinden gaat vooralsnog wél door. Van het concert in de Eventim Apollo zal een livestream komen. De kaartverkoop zal hier binnenkort voor starten.

Album nieuws! De band vertoeft momenteel dagelijks in de studio en het nieuwe album krijgt al behoorlijk vorm. Over een paar weken zal de band hun welbekende crowdfunding hiervoor lanceren. Houd hun YouTube kanaal in de gaten.