Zanger en bassist van Riverside Mariusz Duda heeft zijn eerste solo-single uitgebracht, Song Of A Dying Memory. Het is voor het eerst dat hij een nummer onder zijn eigen naam uitbrengt.

Volgens Duda sluit het nummer goed aan bij de huidige tijd. “De wereld verandert voor onze ogen, voorgoed. We zijn gedwongen om te stoppen met onze dagelijkse bezigheden, ons op te sluiten in quarantaine, en worden teruggeworpen in onze eigen gedachten. Wat gaat er hierna gebeuren? Worden we zodanig beïnvloed dat we onze houding ten opzichte van het leven veranderen?” Zonder twijfel, maar voor hoe lang, vraagt Duda zicht af. “We zijn nog steeds omringd door technologie en zijn er nog steeds van overtuigd dat we onoverwinnelijk zijn. Maar de huidige gebeurtenissen tonen ons dat we breekbaar en kwetsbaar zijn.”

Duda zegt dat hij al enige tijd de behoefte voelt om muziek te maken die zich bij zulke gevoelens aansluit. “Ik noem ze ‘subcutaneous songs’, nummers die onder je huid kruipen., die aan je blijven hangen. Song Of A Dying Memory gaat over hoe we in staat blijken om ondanks het verlies van herinneringen door de intensiteit van ons leven, nog steeds te houden van wat belangrijk is voor ons.”.

De nummers van het project “Subcutaneous Songs” zullen als losse songs worden uitgebracht.