Een nieuwe Nederlandse progband is opgestaan: maak kennis met het Noord-Hollandse Momentum. De band bestaat uit Marc Schouten (zang, gitaar, basgitaar, drums), Fons Flotman (toetsen) en Raimon Schaap (lead gitaar). Op 1 oktober mogen we hun debuutalbum “Uit Het Leven Gegrepen” verwachten.

Je hebt het goed gelezen, de band zingt in het Nederlands. Het is één van de weinige formaties die dit aandurft. Bij Progwereld maakte we ooit het eerste Nederlandstalige prog verzamelalbum (uitverkocht, collectors item) dus je begrijpt dat onze interesse meteen was gewekt. De keuze voor het Nederlands lag voor de hand. Zoals Marc Schouten vertelt in een interview met ons, dat we binnenkort zullen publiceren, is het voor hem veel makkelijker om zijn emoties in Nederlandse teksten te vangen.

Op “Uit Het Leven Gegrepen” staan 11 tracks die liefhebbers van stevige progrock/metal zal aanspreken. De single “Morgen Komt Het Licht” kun je hieronder beluisteren. Binnenkort lees je bij ons de recensie van het album en een uitgebreid interview met de band.