Het Nederlandse For Absent Friends kondigt een nieuwe album aan, na meer dan tien jaar radiostilte. De nieuwe plaat krijgt de titel “Disappear” en verschijnt op 29 september.

For Absent Friends werd opgericht in 1986 en bracht zes studioalbums uit tussen 1990 en 2006. Drie van de leden van de band werden richtten de Genesis tributeband Squonk op: Edwin Roes (gitaar, toetsen), Hans van Lint (zang, piano en toetsen) en Ed Wernke (drums). Aangevuld met Clemens Steenweg (piano, toetsen en achtergrondzang) en Jan Nieuwenhuis (bas en achtergrondzang). Niet geheel verrassend is de line-up van Squonk ook de nieuwe line-up van For Absent Friends. Het is het bekende verhaal: optreden zat er door corona langere tijd niet in, dan dus maar zelf nieuwe muziek maken.

Het nieuwe album is overigens niet het eerst nieuwe werk in deze bezetting. Eerder verscheen het nummer The Poet onder de naam SQ1. De albumpresentatie vindt plaats op 29 september in De Boerderij in Zoetermeer, waar de band support act is voor Von Hertzen Brothers.